Vertsby for Eurovision 2022 drøyer ut

Skal en norsk artist få til det samme som Måneskin fra Italia, så må også MGP få inn jury. Foto: NPO/NOS/AVROTROS NATHAN REINDS

Vi har tidligere anonnsert her på siden at vertsby for neste års Eurovision Song Contest skulle vært ute og offentliggjort i midten av september. Slik alle har fått med seg nå drøyer dette ut.

Ifølge RAI som arrangerer neste års konkurranse i Italia vil avgjørelsen om hvilken by som får avholde Eurovision drøye ut. Dette er fordi det stadig arbeides med de siste detaljene og at man ønsker full åpenhet om avgjørelsen bak hvilken by som får arrangementet.

Samtidig lover ordførerene i byene Torino og Rimini store økonomiske støttepakker hvis RAI velger en av deres byer til neste års konkurranse. Dermed kan ting tyde på at det enda arbeides i kulissene med detaljer.

Uansett når anonnseringen kommer så vil det være ganske sent i forhold til når andre kringkastere har offentliggjort sin avgjørelse. Stockholm og Lisboa ble i 2015 og 2017 anonnsert i juli, mens Kiev og Tel Aviv ble bestemt i september, og fjorårets vertsby Rotterdam ble anonnsert i august 2019.

RAI har også lettet litt på sløret om hvem de ønsker som programleder for konkurransen. De er ifølge tv direktøren i forhandlinger med Alessandro Cattelan, som er et kjent navn i RAI. Tidligere har italiensk media også rapportert at Chiara Ferragni er ønsket som kvinnelig programleder.

Samtidig som RAI sier at avgjørelsen er forsinket, har EBU gjennom Eurovision.tv hintet til at en avgjørelse er rett rundt hjørnet.

Så da er det bare å smøre seg med enda litt mer tålmodighet.

Kilde: Wiwibloggs, Eurovoix

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien