Nye låter og klare for å «gunne» på med pyro og konsert!

Foto: Simen Sandnes

Blåsemafian har blåst Norge av banen og inspirert hele Norge med sin fengende musikk og sine blåseinstrumenter. Tidligere i år deltok de i finalen av Melodi Grand Prix, der de kom blant de fire beste med låta «Let Loose». Nå er de her med nye låter – «Stronger Together» og «Dance With You»!

Blåsemafian deltok med låta «Let Loose» i årets Melodi Grand Prix. De vant den første delfinalen og fikk dermed finaleplass. I finalen klarte de å blåse seg helt til en topp 4 plassering. Siden har låta «Let Loose» fått nesten 2 millioner streams på Spotify!

Siden Melodi Grand Prix i vinter har de fortsatt sin «Let Loose»-bevegelse og inspirert hele korpsnorge med sin fengende musikk. I vår slapp de ut låta «High on You». Nå har de sluppet låta «Stronger Together» og «Dance With You».

Under «Stronger Together» står Blåsemafian for instrumentene, mens låta synges av artisten Benjamin Sefring, som går under artistnavnet SFRNG. Til «Dance With You» samarbeider de med artisten Ingvild Lindsjørn, som går under artistnavnet Lindsjørn.

Hør låtene her:

Hør Stronger Together på Spotify

Hør Stronger Together på YouTube

Hør Dance With You på Spotify

Se musikkvideoen av Dance With You her!

Intervju med Blåsemafian

– Gratulerer med nye låter! Hvordan startet arbeidet rundt «Stronger Together» og «Dance With You»?

Vi har gjennom pandemien skrevet og produsert 2 album med ulik sound. Vi er vanvittig stolte av det vi har laget slik at vi ikke klarte å velge det ene eller det andre. Derfor kommer vil til å slippe en singel fra annenhvert album å bygge opp både Blåsemafian «SoulSeries» og «Club/EDM Series» parallelt. Det er ganske selvforklarende hvilken serie Stronger Together og Dance With You tilhører.

Stronger Together er et tettere samarbeid med produsenten bak Let Loose – SFRNG. Han har en ekstremt kreativ måte å produsere noe som trigger øret til å bli interessert fordi alle hans produksjoner låter orginalt og annerledes.

Dance With You er en deilig soulfarget låt med den friske artisten Lindsjørn. Ingvild Lindsjørn er med Blåsemafian på en rekke live opptredener. Det er derfor ekstra kult å ha en release sammen der vi merger sound og stil.

– Hva handler låtene om, og hva vil dere få ut til folket med låtene?

Stronger Together er en videreføring av Let Loose bevegelsen som fremmer verdiene fellesskap, mestring og samhold. Dagen etter release ble Stronger Together fremført av 5000 musikanter på Norges største korpsstevne. At så mange unge og motiverte musikere klarte å lære seg å spille låta sammen var nok til å røre hjerterota vår.

Dance With You er en oppfordring til å ta frem danseskoa nå som det endelig er lov å være sammen uten restriksjoner. Positivt budskap og gleder er noe vi alltid har foksu på. I musikkvideoent tok vi med oss A lagets A lag av dansere som pushet oss til å gjøre koreografi sammen med dem. Dette var utrolig gøy, og resulterte i en helt vill video! (Sjekk ut musikkvideoen over)

Dere har fortsatt Let Loose Bevegelsen som dere startet under årets Melodi Grand Prix. Hvordan har engasjementet rundt bevegelsen vært?

Engasjementet rundt bevegelsen har vært enorm. Iløpet av sommeren har vi reist rundt til ca 30 byer, besøkt og spilt sammen med over 15 000 musikanter til sammen. Det sier sitt. Hvor enn vi har reist har spillegleden og fellesskapet vært vanvittig tilstede og det er nettopp det Let Loose Bevegelsen handler om. Blåsemafian har arrangert workshops og konserter sammen med lokale korps, band og kor – noe som har resultert i en enorm rekrutteringer. «Det er rett og slett bare en bonus, og noe vi aldri hadde sett for oss da vi startet bevegelsen», sier Jørgen Lund Karlsen fra Blåsemafian.

– Hva har Melodi Grand Prix betydd for dere?

Melodi Grand Prix var først og fremst en mulighet for oss å fremme et positivt budskap. At det videre skulle være en stor interesse for fremtidige låtslipp, konserter og besøk er noe vi setter vanvittig stor pris på. At folk liker det vi gjør er nettopp derfor vi fortsetter å skape nye og kreative prosjekter.

– Kunne dere tenkt dere å blitt med igjen?

Så absolutt. Det er ikke helt utenkelig at vi kjører på. Men hvis man først deltar må man ha ambisjoner om å ta Eurovision hele veien hjem til Norge. Det kan skje hvis Norge lar oss få muligheten ved neste anledning!

– Til slutt, har dere flere spennende prosjekter på gang?

Vi lanserte akkurat billetter til konsert på Vulkan Arena 03. november. Showet vil preges av «all in» prinsippet med pyro, produksjon og spennende gjesteartister. Vi kan faktisk røpe at noen av våre gjesteartister også er kjent i MGP-sammenheng.

Etter at vi solgte ut vår konsert under Moldejazzfestival 2021 skjønte vi at dette måtte repeteres i hovedstaden. Nå er tiden inne, og vi klemmer til alt vi har her.

Vi har åpen opp galleriet med fri alder og 18 årsgrense på gulvet nede. Håper alle får mulighet til å kjøpe billett og oppleve Blåsemafian LIVE. Det er tross alt det vi er aller aller best på!

For event på Facebook – sjekk denne lenken

For kjøp av billetter – sjekk denne lenken

Vi takker Blåsemafian for intervju, og gratulerer med to nye herlige låter! Vi ønsker også Blåsemafian lykke til med konsert, og oppfordrer leserne som er lysten etter konserter å reise for å bli blåst av banen!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien