Arrangørby og datoer er klare for Eurovision 2022!

Foto: Hpnx9420 - CC-BY

Arrangerende kringkaster RAI har i dag bekreftet sted og datoer for neste års Eurovision Song Contest!

Avgjørelsen har trukket ut i tid, men i dag kunne RAI endelig offentliggjøre at vi skal til Torino og at datoene for semifinaler og finale blir 10., 12. og 14. mai.

PalaOlimpico heter arenaen, også kjent som Pala Alpitour, og den tar 13.300 tilskuere. Turin Caselle Airport har gode forbindelser med de fleste hovedsteder i Europa, og en kan også fly til Milano og ta seg til Torino med tog eller buss.

Torino er hovedsetet for regionen Piemonte og blir den tredje italienske byen som får æren av å arrangere Eurovision, etter Napoil i 1965 og Roma i 1991. Martin Österdahl, som er Eurovision Song Contests Exective Supervisor sier til eurovison.tv at Torino er den perfekte lokasjonen for Eurovision 2022:

«Som vi så under Vinter-OL i 2006 tilfredstiller Pala Olimpico alle kravene som stilles for å arrangere en global begivenhet av denne størrelsen. Vi har også blitt veldig imponert av entusiasmen og engasjementet fra Torino by, som altså vil ønske tusenvis av Eurovision-fans velkommen i mai neste år!»

Administrerende direktør i RAI Carlo Fuentes sier at dette ikke var en enkel avgjørelse siden det var flere sterke søknader, men at i dag starter en spennende reise for RAI og Torino fram mot den store begivenheten i mai 2022.

Da er altså spenningen utløst! Hva synes du om at Torino har fått oppgaven?

Les alt om Eurovision 2022 her!

Del:
Relaterte artikler