Tyskland går tilbake til nasjonal finale! Kan de snu trenden?

Foto: EBU / ANDRES PUTTING

I følge Wiwibloggs skal Tyskland finne ut hvem som skal representere landet i Eurovision Song Contest i Torino ved å skrotlegge den interne utvelgelsen, og heller gå for den nasjonale finalen igjen!

Det har kommet ut at Tyskland kommer til å plukke opp den gamle utvelgelsen Unser Lied für XX formatet. Altså i år Unser Lied für Turin. Dette har blitt offentliggjort fra en av landets største radiostasjoner, BAYERN 3.

Det har også blitt offentliggjort at fem kandidater vil konkurrere mot hverandre i en publikumsavstemning i løpet av mars 2022.

BAYERN 3 sier også at man kan melde seg på siden eurovision.de/bewerben, og at siden ikke er åpnet enda. En jury vil velge de fem finalistene.

De siste to årene har Tyskland gått for interne utvelgelser. Før Eurovision ble avlyst i 2020 var det Ben Dolic med låta «Violent Thing» som skulle delta. Til 2021 ble Jendrik og låta «I Don’t Feel Hate» Tyskland’s bidrag.

Se ESC Norge’s intervju med Eurovision Song Contest deltaker Jendrik her.

Tyskland med nasjonale finaler

Den siste gangen Tyskland hadde nasjonal utvelgelse var i 2019 med programmet Unser Lied für Israel. Der gikk S!sters med låta «Sister» av med seieren. I Tel Aviv endte de opp med 0 poeng med publikumsstemmene, og en nest siste plass i finalen.

Samtidig gjorde Tyskland en god suksess med denne metoden i 2018 der Michael Schulte endte opp blant topp 5 i Eurovision Song Contest i 2018 etter å ha vunnet Unser Lied für Lissabon.

Tyskland 2018
Tyskland 2019
Tyskland 2020

Tyskland har en brokete historie i Eurovision Song Contest, med mange resultat langt nede på lista. Kan de få opp håpet igjen med å innføre nasjonale finaler?

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien