Østerrike bestemmer seg snart

Vincent Bueno. Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

Det engelske nyhetsstedet Eurovoxx melder i kveld at Østerrike har nyheter på blokka foran utvelgelsen mot Eurovision i 2022

Kreativ direktør for den østerrikske kringkasteren ORF, Eberhard Forcher, har avslørt i et intervju med Merci, Chérie – Der Eurovision Podcast, at det kun er fire plasser igjen i kampen om å bli Østerrikes representant til Eurovision i 2022.

Eberhard sier at mange østerrikske artister hadde blitt kontaktet for å sende inn et bidrag til kringkasteren, med 20 stk. som til slutt sendte inn en demo. Av disse 20 bidragene er det bare fire igjen, og Eberhard avslører at tre av disse aktene er etablerte live-akter, mens den fjerde akten har stor suksess på Spotify.

Den østerrikske kringkasteren forventes å ta en endelig avgjørelse om deltakeren deres for Eurovision 2022 i desember. Det er ventet at artisten vil bli avslørt i desember, og sangen og musikkvideoen deres vil bli avslørt på et senere tidspunkt.

Østerrike debuterte i Eurovision i 1957, og har deltatt nesten hvert år siden. I Eurovision 2020 og 2021 ble Vincent Bueno valgt internt av kringkasteren. Vincent sang «Amen» i den andre semifinalen i Eurovision 2021 i Rotterdam, og endte på 12. plass med 66 poeng.

Hva tror du Østerrike kommer med til neste år? Blir det ballade? Blir det rock, kanskje? Del dine tanker med oss nedenfor .

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2022
2022: Alle låtene
Intervjuer
2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien