Nederland har valgt artist!

Foto: Thijs Jansen

I dag har vi fått nyheten om hvilken artist som skal representere Nederland i Torino!

Det er TV-kanalen AVROTROS som i dag har avslørt at det er 21 år gamle Stien de Hollander, med artistnavnet S10 som har fått oppgaven.

Hun ga ut sitt debutalbum Snowsniper i 2019, og vant med det Nederlands største musikkpris, Edison. Nytt album, Winders, kom i 2020 og flere av låtene fra det albumet toppet de nederlandske singellistene.

S10 har fått meget gode omtaler av nederlandske musikkritikere. Musikken hennes beskrives som Alternativ Pop. Hun regnes som en av de fremste unge artistene innen sin sjanger i Nederland, og hun har allerede rukket å samarbeide med flere av landets mest kjente artister.

Hun foretrekker å synge på nederlandsk. Dette fordi hennes tekster er meget personlige, og hun føler hun får uttrykt seg bedre på sitt eget språk. Det vil også gjelde for låten hun skal delta med i Eurovision.

S10 sier selv om oppgaven som ligger foran henne at det er en stor ære for henne å få representere Nederland foran et så stort publikum. «Musikk er alt for meg. Jeg håper musikken min kan bringe noe til andres liv, rett og slett fordi den har gjort så mye for meg».

Her er S10 med en av sine største hits Adem Je In:


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien