Nordmenn i den tsjekkiske nasjonale utvelgelsen! – «Håper nordmenn stemmer!»

Foto: Kate Guić (Instagram: @kateguic)

Mandag 06. Desember offentliggjorde den Tsjekkiske kringkasteren hvilke syv heldige som skal kjempe om å representere Tsjekkia i Eurovision Song Contest i Torino. Av disse syv kan vi finne et band der to stykker er fra Norge.

Bandet heter We Are Domi, og består av Dominika Hasek, Benjamin Rekstad og Casper Hatlestad.

Vi har tatt en prat med bandet We Are Domi. Les intervjuet under deres musikkvideo «Lights off».

Intervju med We Are Domi

Hvordan ble bandet til? Hvordan fant dere hverandre?

– Benjamin: Vi møttes da vi tok bachelor på Leeds Conservatoire (da kalt Leeds College of Music). Det begynte med at Dominika (vokalisten) trengte musikere til eksamenskonserten sin. Hun var stor fan av Aurora på det tidspunktet, og med tanke på at vi var norske, spurte hun oss med en gang. Vi fant fort ut at vi elsket å lage musikk sammen, og vi ble veldig nære venner, og fortsatte rett og slett med det. 

Hvis dere skulle beskrive bandet We Are Domi, hvordan ville dere beskrive bandet?

– Vi er et energisk band, som liker å lage musikk som betyr noe for oss og som vi håper kan bety noe for andre. Vi elsker å spille live, så jeg føler mange av sangene våre er spesielt laget for å nyte live, selv om de fint kan høres på i andre anledninger og

Hvorfor ville dere bli med i tsjekkisk GP?

– Bandet flyttet til Praha sommeren 2020, og på høsten spilte vi en konsert med Lake Malawi, som representerte Tsjekkia i 2019. Vi endte opp med å snakke om Eurovision med dem, og de sa at vi absolutt måtte sende inn bidrag til den tsjekkiske versjonen. Vi trengte ikke mye overtalelse, vi begynte å planlegge frem til dette ganske fort etter den konserten. 

Hvordan kom dere med?

– Tidligere denne høsten fikk vi informasjon om hvordan vi kunne melde oss på. Vi fikk vite at vi ikke kunne sende inn noen sanger som har blitt laget eller i det minste fremført før 1. september. Så den sangen vi på det tidspunktet hadde planlagt å sende inn, hadde vi fremført to uker før på Rock For People. Derfor ble det en helomvending, og vi skrev tre sanger som vi sendte inn i slutten av september. Vi fikk beskjed i oktober om at Lights Off var en av finalistene!


Foto: Kate Guić (Instagram: @kateguic)

Kunne/er MGP aktuelt for å delta i?

– Det kan godt hende. Kun utifra de få dagene vi har vært annonsert i den tsjekkiske finalen, har responsen vært overveldende, og vi hadde ingen anelse om hvor mange MGP-samfunn som faktisk eksisterer rundt om i Europa. Det har absolutt gitt mersmak så langt. 

Har dere noen musikalsk bakgrunn fra Norge/samarbeid i Norge/gitt ut noe i Norge?

– Casper og jeg (Benjamin) møttes da vi gikk på Trøndertun Folkehøgskole i 2014/15. Vi har spilt i utallige band sammen siden den tid. Vi var rundt på noen turnéer i Norge med jazzkvintetten vår, Wardrobe Quintet, som for øvrig skiller seg veldig ut i forhold til sangen vi er med i Eurovision med. 

Utlandet kan jo stemme. Hvordan kommer dere til å mobilisere for å få stemmer fra utlandet?

– Vi tenker jo at det kan være en stor fordel at vi er to nordmenn i bandet, har norsk produsent (Einar Kvaløy Eriksen), og trommene i sangen er spilt inn av Jostein Braaten (med bakgrunn i MGP jr 🤭). Vi håper jo først og fremst at nordmenn kan se på dette som en mulighet for å få frem et «andre band» i MGP-finalene i Torino. 

Har dere en oppfordring til Eurovision-fansen? 

– Sjekk ut låten vår ‘Lights Off’, og om dere liker den, gjerne stem oss videre på ESCZ2022.com. Dere kan også bli bedre kjent med oss på @we.are.domi på Instagram. En liten Eurovision life hack er at man tydeligvis kan stemme med flere e-poster om man ønsker det, hvis dere har lyst på ekstra mange nordmenn i Torino!

ESCZ 2022

Den tsjekkiske nasjonale utvelgelsen for Eurovision Song Contest i 2022 vil bli valgt i en online utvelgelse som holder på fra 07. desember til 15. desember.

Fremføringene ble vist via en live-on-tape, og ble sluppet den 06. desember.

Vinneren blir avslørt den 16. desember 2021. Dette blir bestemt ved en internasjonal jury (50%), online stemmer fra internasjonale fans (25%) og online stemmer fra den tsjekkiske befolkning (25%)

De syv artistene og låtene er:

  • Annabelle – Running Out Of Time
  • Giuli – Jezinka
  • Elis Mraz – Imma Be
  • Emma Smetana & Jordan Haj – By Now
  • Skywalker – Way Down
  • The Valentines – Stay Or Go
  • Domi – Lights Off

Hvordan stemmer man?

Som nevnt over kan man stemme som internasjonal fans. Disse stemmene teller 25% i utvelgelsen. Dette kan man gjøre via Eurovision Song Contest-appen, eller via ESCZ2022.com. Husk å skriv inn mail og bekrefte dette på mailen din når du har stemt.

For å stemme på ESCZ2022.com . Trykk her.

Vi i ESC Norge takker så mye for praten og ønsker We Are Domi masse lykke til med utvelgelsen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien