Sverige: Presentasjon av årets Melodifestival-artister – Del 6

Lillasyster - Foto: Jean-Paul Bastiaans

Da var katta ute av sekken, alle artister til Melodifestivalen er offentliggjort. Nylig presenterte SVT de siste 14 artistene og låttitlene.

I denne serien presenterer vi alle som skal delta i Melodifestivalen 2022. Her får du vite hvem artisten eller gruppa er, hva låten deres heter, hvem som har skrevet låten og annet som er relevant til bidraget.

I dag presenteres Shirley Clamp og Lillasyster.

Shirley Clamp – Let there be angels

Shirley Clamp returnerer til Melodifestivalen etter åtte år. Clamp Mello-debutere i 2003, men fikk sitt store gjennombrudd året etter da hun endte på en andreplass med Min kärlek. Etter det har hun vært med i Melodifestivalen fire ganger. I våres var hun en av programlederne for «Andra chansen». I tillegg til musikken, har Shirley deltatt i diverse tv-show, musikaler og andre forestillinger. Før hun gikk solo, koret hun bak kjente artister som Ace of Base og i Melodifestivalen.

Shirley Clamp – Min Kärlek – Melodifestivalen 2004 – Finalen

Let There Be Angels er komponert av Mats Tärnfors, Pelle Nylén, Jakob Skarin  og Shirley Clamp. Tärnfors driver publiserings- og produksjonsselskapet Songs of Sweden og plateselskapet Happy Monday. Nylén har skrevet låter for Westlife, Carrie Underwood og Steps. Skarin er broren til Ola Salo og har blant annet skrevet musikken til musikalversjonen av ”Sällskapsresan”.

De som forventer seg en stor powerballade fra Shirley, kommer nok ikke til å bli skuffet av Let There Be Angels. Det er en stor og mektig låt, med en håpefull og vakker tekst.

Lillasyster – Till our days are over

Lillasyster består av Martin Westerstrand – vokal, Max Flövik – gitar, Daniel Cordero – bass og Ian-Paolo Lira – trommer. Metalcore-bandet debuterte i 2007 med albumet «Hjärndöd musik för en hjärndöd generation». Etter de spilte inn en cover av Rihannas Umbrella, ble de for alvor oppdaget av rockefans i Sverige. Og så kom platene, turneene og nominasjoner til flere svenske Grammisar på løpende bånd. Lillasyster stilte opp i Melodifestivalen for første gang i fjor, og da kom de til andre sjansen med låta Pretender.

Lillasyster – Pretender

 Låta Till our days are over er skrevet av Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira og Martin Westerstrand. Jansson har tidligere vært med som artist, men tilhører nå de mest framgangsrike låtskriverne i Melodifestivalen. Ulf Åke Edwin Hammarlund, kjent som Palle Hammarlund er låtskriver og mannen bak gruppa Dolly Style. Han har også skrevet Mello-låter for Mendez og Tess Merkel. Mens Lira Og Westerstrand er medlemmer av Lillasyster og har også skrevet mye av Lillasysters øvrige musikk.

Lillasyster utlover ren og skjær energi med låta Till our days are over, og å vise oss hvor skapet skal stå. Låten handler om å vinne og å dra med seg sine venner i gevinsten.

I neste artikkel kommer presentasjonene av Lisa Miskovsky og Angelino.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien