KEiiNO til Australia!

KEiiNO - Foto: Martin Myklebust

Australias kringkaster har offentliggjort de fire siste artistene til utvelgelsen sin, samt at de skal holde en konkurranse for å finne det aller siste bidraget. De avslører også noen spesielle gjester til sendingene.

Den første offentliggjorte gjesteopptreden

KEiiNO skal gjeste scenen under sendingene av Australia Decides! Opptredenen blir å regne som deres første stopp på deres australske turné. De er den første av gjesteopptredenene som ble avslørt.

Fire nye artister

De fire artistene som er lansert i den siste offentliggjøringen er Charley, Voyager, Seann Miley Moore og Jude York.

Charley

Charley er et nytt tilskudd til Australias stadig voksende pop-miljø. Charley er fra Gold Coast, og vil være på hjemmebane når hun konkurrerer mot de andre. Hun debuterte med singelen «Hard For Me», tett fulgt av singelen «Arizona». Låtene er personlige og omhandler blant annet hennes kamp mot angst.

Charley – Foto: Ash Lim
Voyager

Voyager er en kvintett som sjangermessig balanserer mellom metal og pop. De er kjente for å alltid ha en positiv og oppløftende følelse ved musikken sin. Store scenefremføringer og produksjoner er også blitt et varemerke, sammen med vokalistens 80-tallsinspirerte vokal.

Voyager – Foto: Mike Dann
Seann Miley Moore

Seann studerte musikkteater ved WAAPA, og startet sin karriere i store oppsetninger ved operahus og teater. I 2015 reiste han til London og endte opp som finalist i X Factor UK, hvor han hadde Simon Cowell som mentor.

Seann Miley Moore – Foto: SBS
Jude York

Nykommeren Jude har ankommet den internasjonale musikkverdenen med storm. 22-åringen er forfriskende unik, og vokser inn i plassen han har i rampelyset. Han driver som både sanger, låtskriver og produsent, og musikken hans har allerede blitt strømmet over 20 millioner ganger.

Jude York – Foto: Tayla Lauren

Konkurranse for å bli det siste bidraget

Det siste bidraget skal kåres i et samarbeid mellom kringkasteren SBS, Blink TV og TikTok. Australske borgere over 16 år kan melde seg på Tik Tok Wildcard Artist ved å poste et klipp av at de synger. Videoen kan vare opptil 1 minutt, og må ha hashtaggen #EurovisionAustralia. Hva deltakerne synger og hvordan de synger det er opp til de selv! Deretter skal et panel bestemme hvem som vinner, og med det skal stå sammen med de 10 andre artistene på scenen. Konkurransen varer frem til 22. januar.

Eurovision – Australia Decides 2022

Den 26. februar 2022 skal Australia velge sin representant til Eurovision Song Contest 2022. Konkurransen sendes direkte fra Gold Coast Convention and Exhibition Centre i Broadbeach, Queensland.

Totalt elleve artister skal konkurrere, og finalen ledes av Myf Warhurst og Joel Creasy. De er også Australias kommentatorer.

Vinneren avgjøres ved 50% seerstemmer og 50% jurystemmer.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien