Armenia tok seieren hjem!

Foto: Ruben Verdonck

Armenia vant Junior Eurovision Song Contest i Paris.

Med 224 poeng tok Armenia seieren hjem i kveldens finale av Junior Eurovision. Det var kun seks poeng foran andreplassen, Polen. Hadde Polen vunnet, ville det blitt deres tredje seier på fire år. Vertslandet Frankrike endte som nummer tre, men fikk utdelt sine seerpoeng sist og ble holdt lengst på pinebenken. Landet lå nemlig øverst etter at juryene hadde stemt.

Kasakhstan som har to andreplasser på rad havnet på åttendeplass i år. Helt sist kom Nederland med 43 poeng. Tyskland fikk heller ingen opptur etter nedturen i Eurovision 2021. Bare Irland og Nederland gjorde det dårligere.

I år var det 19 land i finalen, mot tolv i fjor. Albania, Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Irland, Nord-Makedonia, Italia og Portugal returnerte. Hviterussland fikk ikke være med fordi kringkasteren er utestengt fra EBU i tre år, og det var den første Junior-finalen uten Hviterussland.

Showet ble åpnet av den franske DJ-duoen Ofenbach. Valentina fremførte en juleversjon av sin vinnerlåt i finalen, mens Barbara Pravi hadde med en ny versjon av hennes bidrag i Eurovision 2021. Sammen fremførte alle finalistene felleslåten «Imagine».  Programledere var Carla, Élodie Gossuin og Olivier Minne. Førstnevnte representerte Frankrike i Junior Eurovision 2019.

Del:
Relaterte artikler