Kjente artister på audition i San Marino

Foto: PANINI S.P.A. / Eurovision.tv

San Marino kunngjorde tidligere i år at de ville gå tilbake til en nasjonal finale for å velge sin Eurovision 2022-deltaker, og denne gangen vil utvelgelsesprosessen være mer personlig sammenlignet med den elektroniske 1in360-prosessen som ble brukt til å velge kandidater i 2018. Den nasjonale finalen er fortsatt åpen for artister fra hele verden, men artister må på audition i San Marino og komme seg gjennom audition-prosessen for å nå den faktiske nasjonale finalen. I følge den offisielle pressemeldingen blir det fem semifinaler og en finale for å velge Eurovision-akten.

Audition-prosessen er delt inn i to kategorier, en for kjente og store artister og en for de litt mer ukjente up-and-coming, og hver har en separat audition-prosess. De nye artistene vil gå gjennom semifinaleprosessen for å forhåpentligvis vinne en av ni plasser i den store finalen, og de 3 beste artistene vil også vinne en pengepremie. De store artistene vil bli invitert direkte til finalerunden av Media Evolution SRL. Alle de 18 artistene vil da konkurrere sammen om sjansen til å gå til Eurovision i Torino i mai.

De nye artistene avsluttet sine auditions forrige uke fredag 17. desember, og to bemerkelsesverdige personer har dukket opp på listen. Aaron Sibley fra Moldovas O Meldoie pentru Europa 2018 er bekreftet å ha vært på audition, det samme gjorde Panagiotis Tsakalakos som vant den andre serien av Greek Idol tilbake i 2011. Men listen over store artister har to navn som fansen kan være ekstremt begeistret for:

Det første navnet på listen for 5. januar er Sara De Blue, som har forsøkt å representere både Østerrike og San Marino i Eurovision. I 2016 ble hun valgt ut som jokeren for den østerrikske nasjonale finalen, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen med sangen «Closer to the Sun». I 2018 kom hun på andre plass i 1in360-utvalget med sin gjengivelse av «Out of the Twilight» og skulle representere San Marino i 2018 versjonen av OGAE Second Chance-konkurransen. Denne gangen vil hun konkurrere sammen med den østerrikske kollegaen Jack Marsina, som kan sammenlignes med 1920- og 1960-tallets crooners som Frank Sinatra, Elvis Presley og Nat King Cole.

Også på listen er Eliska Mrázov, eller som Eurovision-miljøet ville kjent henne – Elis Mraz. Det ser ut til at Elis ikke har gitt opp Eurovision-drømmen sin til tross for at hun endte igjen på 2. plass i ESCZ 2022 sist torsdag. Hennes distinkte musikalske stil har klart gitt gjenklang med samfunnet da hun ble nummer to med fjernsynsavstemningen og tredje med juryen i 2020, mens hun i 2022 ble nummer to hos juryen, nummer to hos det tsjekkiske publikummet og fjerde hos det internasjonale publikum. For å kunne representere San Marino må hun sette sin lit til en jury som skal avgjøre de tre beste sangene/artistene.

Det er foreløpig ukjent når kringkasteren vil kunngjøre resultatene av auditionsfasen, men de skal avsluttes 11. januar. En kunngjøring vil sannsynligvis komme kort tid etter, siden finalen er planlagt til 16. februar 2022 i Teatro Titano i San Marino. SMRTV har også uttalt at artister har søkt fra hele verden, inkludert USA, Tyskland, Australia, Sverige og Russland.

Norge har også en artist med i racet om å representere San Marino, Vanja Vatle har vært på audition – og vi er spent på hvordan det går.

Hva tenker du om artistene som her er nevnt? Noen du kjenner til som du er spent på? La oss høre hva du syns om San Marino sin utvelgelsesprosess!

Del:
Relaterte artikler