Finalistene til EMA Freš er endelig her!

Foto: RTV SLO; Artistfoto: Privat

Slovenia er godt i gang med sin nasjonale utvelgelse mot Eurovision Song Contest 2022.

I slutten av november startet EMA Freš som er Slovenia sin utvelgelse for nye artister under 30 år. EMA Freš blir laget som et cup-system, der 24 artister blir til 14 stykker som skal delta i finalen av EMA Freš. I finalen av EMA Freš vil 4 av disse gå videre til den nasjonale utvelgelsen EMA 2022.

Foto: RTV SLO

Over kan dere se hvordan systemet har vært. Hver uke har 8 stykker deltatt, der man hver dag møter hverandre, to og to. Vinneren går videre til ukesfinalen, mens taperen går til sistesjansen. Fra lørdag til søndag er det ukesfinale. Her går tre av de fire dagsvinnerene til finalen av EMA Freš, mens den siste går til sistesjansen. Når alle ukesfinalene var ferdige sto vi igjen med 9 finalister av EMA Freš.

Til sistesjansen ble da de 15 låtene som var igjen delt inn i grupper på tre, der vinneren av hver gruppe gikk til finalen av EMA Freš.

Denne uken har sistesjansen gått, der Katja Kos, Emma, Anja Vodosek, Mia Vuckovic og Nika S har gått videre til finalen.

Nå står vi derfor med de 14 finalistene som skal kjempe om å få være med i den nasjonale utvalgelsen i Slovenia.

I den store finalen av EMA Freš vil derfor fire av disse 14 gå videre til den nasjonale EMA 2022. Finalen skal være i januar.

Allerede tidligere i uken ble det offentliggjort hvilke artister som skal delta i den nasjonale utvelgelsen i Slovenia. Disse er artister som allerede er godt i gang med sin karriere.

Disse artistene kan du finne her!

EMA 2022 vil bestå av to semifinaler som vil bli holdt i februar i 2022, samt en finale. I hver semifinale vil åtte etablerte artister og to EMA Freš artister delta om å få videre til finalen. Publikum vil velge tre finalister og en jury vil velge tre finalister. I finalen vil derfor 12 finalister kjempe om å få representere Slovenia i Torino.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien