Hva med … Jeanette Krommen?

Det er bare halvannen uke til vi har fasiten på hva slags låter som er med i MGP 2022. Om vi får vite alle artistene også den 10. januar er faktisk et litt åpent og morsomt spørsmål i år. Det får vi nok helt sikkert mulighet for å komme tilbake til. Inntil den store lanseringen kan vi spekulere fritt, og leke detektiver i MGP-andedammen. Her er et nytt tips til artist: Jeanette Krommen.

NRK har lovet opera

MGP-sjefen Stig Karlsen har helt siden i oktober sagt at det vil være stor sjangerbredde i 2022-utgaven av MGP. Blant annet har han lovet opera.

Det har fått oss i escNorge til å snoke litt rundt for å finne operasangere med en viss tilknytning til MGP-miljøet. De er jo ikke veldig mange, for å være helt ærlig. Du har så klart de store navnene Didrik og Emil Solli-Tangen og Rein Alexander, men det er ikke mye som peker i retning av at noen av disse er aktuelle i neste års MGP.

Men en opera-frilanser som lenge har lusket i MGP-miljøet er Jeanette Krommen. Hun har vist interesse for konkurransen i flere år, og er en engasjert bidragsyter i meningsutvekslinger om de ulike årgangene av MGP.

Jeanette Krommen deltok i Norske Talenter i 2019, og endte der opp i semifinalen.

MGP-interesse

Hun har vist sin interesse for Eurovision og MGP gjennom sin cover-versjon av «No Gravity» som deltok for Australia i Eurovision i 2019. Hun framførte denne på Pridefestivalen «Skeivå» i Rogaland i oktober 2020.

Og foran MGP 2022 har hun også deltatt på MGP-låtskrivercamp hvor låtskrivere og artister jobber sammen om å skape MGP-låter.

Jeanette Krommen er fra Buvika i Skaun kommune, og har jobbet som musikklærer i Østerdalen, men bor nå såvidt vi vet i Rogaland. Hun har også et opphold i Italia bak seg for å lære mer om opera. Jeanette har gjennom tidene samarbeidet med mange ulike musikere, og altså også folk i kretsen rundt disse MGP-låtskriver campene. Du kan lese mer om henne på hennes hjemmeside: https://www.jeanettekrommen.com/

Jeanette Krommen er ikke blant de artistene vi i escNorge er mer enn ganske sikre på. Det er likevel nok små hint her og der til at vi i escNorge velger å ta henne med i vår serie «Hva med …», der vi skriver om hvilke artister vi mener kan være aktuelle for MGP 2022.

Sikre?

Hittil er vi mer enn ganske sikre på at Northkid med Stjernekamp-vinneren Bilal Saab er en av artistene. Vi er også mer enn ganske sikre på at Oda Gondrosen fra The Voice og Idol 2022 er blant konkurrentene. I tillegg har vi nevnt at Alexandra Joner, som blant annet var med i MGP 2015 og Vilde Johannesen fra blant annet P3 Urørt er aktuelle navn.

Vi i escNorge vil dekke lanseringen 10. januar med flere livestreams og intervjuer. escNorge er som alltid: Tett på MGP.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien