Blogg: 21 pakker er ferdig åpnet – nesten!

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Dette er en blogg. Bloggen gir uttrykk for skribentens personlige meninger.

ENDELIG er vi her! Melodi Grand Prix 2022 er etterlengtet i gang! Mandag ble artistene som skal delta i årets Melodi Grand Prix offentliggjort, og for en herlig twist-pose vi har fått!

Julematen og nyttårsfeiringen er forbi, noe som betyr at man går inn i to måneder som for mange kan være mørk og traust, men for meg betyr det noe annet. Det betyr fest, det betyr glede, det betyr samhold, og det betyr nye bekjentskaper og ny musikk som man kan kjenne at følelsesregistret kan utfordre seg på.

På mandag offentliggjorde NRK de 21 artistene og låtene som skal delta i årets Melodi Grand Prix i 2022, og for en bukett dette er. Samtidig blir man rørt av å se hvor glade artistene er for å kunne bli med på Norge sin aller største musikkfest. Vi fikk snakke med noen av artistene på mandag. Bli kjent med de her!

Norges største musikkfest

For det er jo nettopp det. Norges største musikkfest. Det er en musikkfest som er en stor tradisjon for mange, men som også engasjerer – både i Norge og internasjonalt. Øynene rettes mot Norge, og dette er en oppmerksomhet som er god og ikke minst viktig for artist-Norge.

Som nevnt over har vi åpnet de 21 julepakkene som vi nå har fått, og for noen gaver! Alt fra å bli kjent med de utenomjordiske Keith og Jim som har erobret universet, til å få hardmetall i påført syden-kostyme. Det har gitt oss tilbake gamle kjenninger og vinnere fra konkurransen, til nye fremmadstormende artister med store stemmer.

For en fest Melodi Grand Prix er, og det er jo NETTOPP dette jeg ELSKER med musikkonkurransen. Man har sjangerbredden, den nye musikken som man skal bli kjent med, og ikke minst engasjementet fra et folk der ute som ønsker å mene og finne sine favoritter. Jeg er stolt av artistene som faktisk tørr å stille i Melodi Grand Prix, da man skal bli synset fra et publikum fra både Norge og den hele internasjonale verden.

Min vurdering av årets sesong

Etter å ha lyttet på alle låtene noen ganger nå er min vurdering av årets låter er at jeg er veldig fornøyd med årets låter. Vi har fått 21 pakker som er veldig gode på sine forskjellige grunnlag. Kvaliteten ligger der. Og ikke minst må vi nevne at vi har mange sterke og gode vokalister med i år. Jeg kjenner at jeg kan stille meg bak alle låtene, og være stolt av å sende de til Torino i 2022.

Så må vi huske at gavene ikke er helt ferdig åpnet, da det viktigste kommer på lørdagene fremover, nettopp det å levere på scenen. For det er jo den hele pakken som har noe å si. Og det er der min virkelige vurdering starter.

Så til det ønsker jeg å takke NRK for å ha valgt ut 21 gode låter. 21 gode låter og artister som vi skal få få synse og bli bedre kjent med. Stig Karlsen har sagt det så greit de siste årene. «Årets Melodi Grand Prix, vil bli den viktigste MGP noensinne». Dette er jeg så enig med. Gi oss glede, gi oss tårer, gi oss fest. Dette trenger virkelig folket nå!

Jeg ønsker til slutt å ønske alle artistene riktig lykke til med sesongen. Jeg gleder meg til å følge dere på veien, og ønsker dere all det beste for årets Melodi Grand Prix 2022. Dette blir noen fantastiske uker – Og HELDIGVIS har vi bare så vidt begynt! Og til leserne våre – NYT tida og NYT musikken.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien