Ukraina velger i februar

Andre prøve for Ukraina 2021, med stand-in. Foto: EBU / THOMAS HANSES

Ukraina sin nasjonale finale Vidbir går av stabelen 12. februar i år.

Det kommer frem i nyheter fra kringkasteren Suspilne, som er ansvarlig for landets nasjonale utvelgelse.

Tidligere har Ukrainas nasjonale finale bestått av tre semifinaler og en finale, men i år vil den kun bestå av en finale. Dette er fordi landets nasjonale kringkaster siden 2016 har samarbeidet med den private kringkasteren STB. Dette samarbeidet ble avsluttet ifjor, og dermed er det den nasjonale kringkasteren som står ansvarlig for landets utvelgelse.

Hvor mange bidrag og hvem som skal delta vites ikke enda, men dette vil bli annonsert i løpet av måneden. Suspilne mottok 284 bidrag til konkurransen.

Ukraina kom ifjor på en femteplass, og ble nummer to i seerstemmene. De har en imponerende samling av plasseringer i Eurovision, og er det eneste landet som alltid har gått videre fra semifinalen til finalen.

Del:
Relaterte artikler