Gruppene er satt, disse kan Norge møte i semifinalen i Eurovision!

Foto: Endre Fagervold/escnorge.no, Eurovision.tv

Det er Eurovision.tv som i dag har offentliggjort gruppene rundt trekningen av semifinalene som skal holdes tirsdag 25. januar.

Trekningen av semifinalene vil holdes klokken 1200 fra Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja (Madama Palace) i Torino. Her vil det også være en seremoni der man kan se reisen fra Rotterdam til Torino.

Trekningen vil bestemme hvilke land som kommer til å delta i den første semifinalen den 10 mai og den andre semifinalen som vil være den 12. mai. Trekningen vil derfor være tilfeldig.

Trekningen vil bli presentert av TV-programlederne Carolina di Domenico og Gabriele Corsi, med hjelp fra ordføreren til Rotterdam Ahmed Aboutaleb og ordføreren i Torino, Stefano Lo Russo.

Du kan se trekningen live på Eurovision’s YouTube kanal og Rai (den italienske kringkasteren) sin strømmetjenester.

Semifinaletrekningen

Årets vertsland er Italia, som er med 4 andre land blant «de fem store» (Frankrike, Tyskland, Spania og Storbritannia). Disse skal ikke delta i semifinalene, men de kommer til å bli trukket i hvilken semifinale de respektive fem landene skal kunne få stemme i.

Den neste delen vil da bestemme hvilke semifinaler og halvdeler de andre 36 landene vil delta i. De 36 landene har blitt fordelt utover 6 grupper.

Gruppene er derfor:

Gruppe 1:
Albania
Kroatia
Montenegro
Nord Makedonia
Serbia
Slovenia

Gruppe 2:
Danmark
Australia
Finland
Island
Norge
Sverige

Gruppe 3:
Armenia
Aserbajdsjan
Georgia
Israel
Russland
Ukraina

Gruppe 4:
Kypros
Hellas
Malta
Bulgaria
Portugal
San Marino

Gruppe 5:
Estland
Litauen
Latvia
Moldova
Polen
Romania

Gruppe 6:
Østerrike
Belgia
Sveits
Tsjekkia
Irland
Nederland

Disse gruppene har blitt satt ut fra tidligere stemmemønstre.

Ved å trekke fra forskjellige grupper hjelper å redusere den såkalte «nabostemmingen» og kan hjelpe til med å sikre mer spenning i semi-finalene.

Hva tenker du om denne måten å gjøre semifinalene på? Følg med, nå er det bare en uke igjen til vi sitter igjen med hvordan semifinalene kommer til å se ut!

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien