To nye låter er klare for UMK

Younghearted - Foto: YLE / Nelli Kenttä

Forrige uke offentliggjorde YLE de syv artistene som skal konkurrere om å bli årets finske bidrag i Eurovision Song Contest i Torino.

Nå er det fjerde og femte bidraget offentliggjort. De resterende to låtene slippes klokken 23:00 den 19. og 20. januar.

Den fjerde artisten ut i årets UMK-heat er Younghearted med låta Sun numero. Låta er skrevet av Reeta Huotarinen, Joonas Keronen & Vilma Alina.

Younghearted – Sun numero

YOUNGHEARTED

Reeta Huotarinen, Atte Ranta og Emil Korkiakoski ble kjent med hverandre på videregående skole, og i 2015 dannet de gruppen Younghearted. Hittil har de gitt ut to album, men etter en pause på noen år er de nå tilbake med ett nytt og mer rocka sound. Bandet planla opprinnelig å gi ut musikken sin på engelsk, men endte opp med å gi ut sin første låt på finsk. Etter det, holdt de seg til det finske språket. Låta Sun numrero er også på finsk, og handler om hjertesorg og savn, men den er alt annet enn en trist ballade.

JURYENS BEGRUNNELSE

I denne dynamiske låten kombineres en gripende og identifiserbar historie med sangeren Reetas vakre stemme. Låten er en gripende og personlig ballade med en historie som mange kan identifisere seg med, samt at den vokser mot slutten. Younghearted har allerede mange gull- og platinasingler i bagasjen, men vi tror att denne låten blir en av de største i bandets karriere.

YLE

Den femte artisten ut i årets UMK er Olivera med låta Thank God I’m an Atheist. Den er skrevet av Katriina Ullakko, Lenno Linjama og Alpo Nummelin.

OLIVERA

For det store publikum og ikke minst oss nordmenn er Olivera (Katriina Ullakko) ennå relativt ukjent, til tross for at musikken hennes har milliontalls streams på Spotify. Hun har også vært feature-artist på låta Affliction med Tiësto & ZAXX. Indiepopartisten og låtskriveren beskriver seg selv som en grubler som alltid vært fascinert av ideen om evig liv og dets mulighet eller umulighet. Oliveras konkurranselåt Thank God I’m an Antheist leder lytteren til store spørsmål. Beskrevet som en ballade, reflekterer sangen over livets verdighet og begrensninger.

JURYENS BEGRUNNELSE

Olivera er en av Finlands mest interessante og talentfulle indieartister, som også har vist seg frem på den internasjonale musikkscenen. Thank God I’m an Atheist er en vakker og gripende ballade som fengsler allerede under de første taktene. Oliveras uttrykksfulle stemme kommer til sin full rett, og låten som er byggrt opp av små elementer lander i en veldig imponerende helhet. Låten er veldig aktuell men er allikevel helt unik.

YLE

UMK

Sangene i UMK blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den neste uken. Her er en liste over når låtene kommer ut:

  • 12.1. Cyan Kicks – Hurricane (ute)
  • 13.1. BESS – Ram pam pam (ute)
  • 16.1. The Rasmus – Jezebel (ute)
  • 17.1. Younghearted – Sun numero (ute)
  • 18.1. Olivera – Thank God I’m An Atheist (ute)
  • 19.1. Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua
  • 20.1. Isaac Sene – Kuuma jäbä

Finalen holdes i år i Logomo i Åbo, den 26. februar klokken 21:00.

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien