De to siste låtene til UMK er ute.

Isaac Sene - Foto: YLE / Nelli Kenttä

Forrige uke offentliggjorde finske YLE de syv artistene som skal konkurrere om å bli årets finske bidrag i Eurovision Song Contest i Torino.

Nå er de to siste bidragene offentliggjort.

Nest siste artist ut er Tommi Läntinen med låta Elämä kantaa mua. Låta er skrevet av Leo Hakanen, Jere Marttila og Elli Haloo.

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua

TOMMI LÄNTINEN

Tommi Läntinen har en 40 år lang karriere bak seg. Frem til han gikk solo i 1993 var han vokalist i blant annet bandene Boycott og Fabrics. Nå tar han skrittet inn i UMK med låten Elämää kantaa mua, der to generasjoner av musikere møter hverandre. Bidraget er nemlig skrevet av medlemmene i gruppen Haloo Helsinki!, ett av Finland største band akkurat nå. «De har aldri laget musikk til andre enn seg selv, derfor føler jeg meg beæret» sier Tommi Läntinen. «Jeg ble helt satt ut når jeg hørte den første demoversjonen, og når jeg prøvde å synge den selv, satt det som hånd i hanske.»

JURYENS BEGRUNNELSE

Tommi Läntinens UMK-låt er nok en av de fineste låtene i hans karriere. «En encorelåt som sitter ved første lytting», kommenterer en av jurymedlemmene. Läntinens karismatiske og lett gjennkjennelige stemme, hans livserfaring og det fengende refrenget blandes sammen i denne oppløftende poprocklåta. Låten er en mix av den finske rockens lange tradisjoner og ett Coldplay-liknende stort, internasjonalt poprocksound.

YLE

Siste artist ut i årets UMK er Isaac Sene med låta Kuuma jäbä. Isaac er selv låtskriver, sammen med Yrjänä.

ISAAC SENE

I Isaac Scenes barndomshjem i Norra Savolax ble det spilt alt fra Mozart til Bob Marley. Som ung tok Isaac til seg alt av inntrykk, og kjenner seg som musiker hjemme i flere sjangere. Han er først og fremst popartist, men elsker også å blande inn elementer fra andre stiler. Sene ser fram til å gå opp på UMK-scenen og levere ett show som både er glødene hett og coolt. – «Det føles utrolig, for jeg føler meg som en vinner allerede fordi jeg har fått sjansen til å være med på dette».

JURYENS BEGRUNNELSE

Isaac Senes karisma, 80-tallets dansegroove og et veldig catchy refreng som setter seg fast direkte. Denne gjenkjennelige låten gjør deg kjapt i godt humør og den damper av sex og fare. Isaac Sene er et nytt bekjentskap for mange, men vi tror att han kommer til å slå igjennom stort på den finske musikkscenen med denne låten og UMK-showet sitt.

YLE

UMK

Da er alle sangene til årets UMK offentliggjort.

  • Cyan Kicks – Hurricane 
  • BESS – Ram pam pam 
  • The Rasmus – Jezebel 
  • Younghearted – Sun numero
  • Olivera – Thank God I’m An Atheist
  • Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua
  • Isaac Sene – Kuuma jäbä

Finalen holdes i år i Logomo i Åbo, den 26. februar klokken 21:00.

Følg med her på ESC Norge for nyheter om programledere og showet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien