Her er sangene fra Nord-Makedonia

Foto: MARTIN TRAJANOVSKI / eurovision.tv

De startet med hele 47 bidrag, men nå har en ekspertjury valgt ut seks låter som skal presenteres 28. januar og det hele skal avgjøres ved nettavstemning.

Nord-Makedonias kringkaster, MRT, har i dag sluppet navnene på de seks finalistene, som konkurrerer om å representere landet på Eurovision Song Contest 2022 i Za Evrosong 2022.

Sangene som skal delta er:

1. Kalina Velkovska (Kaly) – Love and Light
Melodi: Davor Jordanovski; tekst: Vesna Malinova

2. Yon Idy – Dreams
Melodi og tekst: Yon Idy

3. Lara Ivanova – Flower of Sorrow
Melodi: Robert Bilbilov; tekst: Robin Zimbakov

4. Viktor Apostolovski – Superman
Melodi: Vladimir Dojcinovski; tekst: Vladimir Dojcinovski, Viktor Apostolovski

5. Andrea Koevska – Circles
Melodi: Aleksandar Masevski; tekst: Aleksandar Masevski, Andrea Koevska

6. Boris Cvetanovski – Flying To Berlin
Melodi og tekst: Boris Cvetanovski

Bak låtene finner vi mange låtskrivere som allerede har erfaring fra Eurovision Song Contest eller Junior Eurovision Song Contest.

Davor Jordanovski var med og skrev Nord-Makedonias Eurovision-bidrag «Here I Stand» i fjor, mens Vesna Malinova har deltatt i Nord-Makedonias nasjonale kåring flere ganger tidligere som låtskriver. Hun var også en av låtskriverne til Bulgarias Junior Eurovision-bidrag i 2021. Kalina Velkovska representerte Nord-Makedonia i 2016 som Kaliopis støttevokalist og året etter var hun et av jurymedlemmene ved Eurovision Song Contest for Nord-Makedonia.

Robert Bilbilov var medforfatter av Nord-Makedonias Eurovision 2019-bidrag «Proud» og deres Junior Eurovision-bidrag «Green Forces» i 2021. Han var også et av jurymedlemmene ved Eurovision Song Contest 2021. Robin Zimbakov jobbet også med «Green Forces» med Robert Bilbilov.

Vladimir Dojcinovski var blant låtskriverne til Nord-Makedonias Eurovision 2011-oppslag «Rusinka» og Montenegros bidrag fra 2008 «Zauvijek volim te». Aleksandar Masevski skrev to Junior Eurovision-bidrag for Nord-Makedonia, i 2016 og i 2017. Han var også et av jurymedlemmene ved Eurovision Song Contest 2017.

For de utvalgte seks bidragene vil MRT også produsere videoer som vil bli lagt ut på nett for offentlig avstemning. Sangene vil bli presentert for publikum 28. januar, da også nettavstemningen starter. Stemmeplattformen vil være åpen i sju dager, frem til 4. februar. Vinneren avgjøres ved nettavstemning (50 %) sammen med internasjonal ekspertjury (50 %).

Så håper vi at Nord-Makedonia finner sin låt i år som kan gjøre landet stolt. Hva slags forventninger har du til Nord-Makedonia?

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien