Østerrike skal velge mellom to

Vincent Bueno. Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

Det har lenge vært stille fra Østerrike om hvem og hvordan de skal velge låt til årets Eurovision, men endelig har det kommet nyheter. Det står mellom to låter, enten DJ Lumix eller duoen Anger skal representere landet.

Den østerrikske avisa Kleine Zeitung kom i går med nyheten. Tilbake i november var det snakk om at det skulle vær fire låter som skulle konkurrere mot hverandre, men nå ser det ut til at det bare blir to.

Etter skuffelsene i 2019 (Paenda) og 2021 (Vincent Bueno), hvor ingen av dem kom til finalen, er det erklærte ORF-målet for Eurovision Song Contest (ESC) i Torino: en plass i finalen 14. mai! Østerrike ble tildelt start i den første semifinalen (10. mai); Den nye ORF-programlederen Stefanie Groiss-Horowitz og hennes team vil trolig i neste uke bestemme hvem som skal stå på scenen.

De det står om er :

Popduoen Anger:

Anger er en popduo fra Brixen, Syd-Tirol. Duoen ble grunnlagt i 2017.
Medlemmene er Nora Pider og Julian Angerer, som de siste årene har bodd i Wien.
De ga ut sitt første album «Heart / Break» i 2019. De tok sin første 1. plass på radiostasjoner i juni 2019 med sangen «Baby».

Tilsynelatende sendte de inn en sang med tittelen «Das Meer» (havet).
Og det betyr at de sannsynligvis vil synge på tysk.

DJ LUM!X (hvis ekte navn er Luca Michlmayer) er bare 20 år gammel, men har allerede oppnådd betydelig suksess. Han har oppnådd gullstatus i Østerrike, Tyskland og Sveits. Låtene hans har mer enn 200 millioner strømmer på Spotify.
Men, det ryktes at DJ LUM!X kanskje får selskap av en vokalist, og ryktene sier at det kan være Victoria Swarovski. Hun er en 28 år gammel TV-programleder og popsanger.

Det er ventet at ORF (Østerriks kringkaster) skal ta en beslutning neste uke.

Her kan du høre et utvalg av låtene fra henholdsvis Anger og DJ Lumix

Hvem tror du Østerrike vil velge – og hva tenker du om kandidatene? Del dine tanker med oss i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien