Alt i boks for MGP

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Årets MGP er rammet av gode og dårlige hendelser. En av de virkelig gode nyhetene er at det blir 500 publikummere i salen. Den dårlige er at flere titalls i produksjonen sliter med sykdom på grunn av Omikron-smitte. Men, nå er det meste i boks, bokstavelig talt.

Klokke 19.00 i kveld kan MGP-sjef Stig Karlsen og resten av teamet puste letta ut. Da vil de ha gode live-opptak av samtlige 21 låter. De har dermed sikret fullverdige versjoner som vil kunne brukes, dersom sykdom gjør at de ikke greier å produsere på direkten i de kommende lørdagene.

Stig Karlsen sier til escNorge at

– Jeg kan nå dele den glade nyheten om at årets MGP er reddet etter dagens prøver og opptak (vi ser ut til å komme i mål). Klokken 19 i kveld er live-fremføing av alle 21 artister sikret, og det blir fullverdige liveopptredener selv om vi ikke skulle klare å produsere de kommende lørdagene. Vi har slitt med stort sykefravær i høst, noe som har eskalert voldsomt med den ekstreme smittespredningen. Bare i januar har vi hatt et frafall på flere titalls personer. Det har vært tøft.

På førstkommende lørdag sendes årets siste delfinale.

Sofie Fjellvang og Ketil Mørlands låt «Made of glass» skal slåss om den nest siste finaleplassen med Maria Mohn og hennes låt «Fly». Alexandra Joners stiller med «Hasta la vista» og Kim Wigaard med «La Melodia».

Den siste finaleplassene går vil vinneren av andre-sjansen som foregår i to runder. Under en kombinert radio og TV-sending mandag 7.februar stemmes fire av de utslåtte låtene til en ny mulighet i andre-sjansen som sendes lørdag 12.februar.

Finalen sendes 19.februar.

Del:
Relaterte artikler