Sanremo 2022: Seerrekord og fullstendige resultater

Logo: rai.it CC BY-SA 4.0

Finalen av Festival Di Sanremo 2022 fikk rekordmange seere og en av tidenes høyeste markedsandeler. Faktisk er årets utgave den mest sette siden 1995.

13,3 millioner skrudde på RAI 1 for å se gårsdagens finale. Dette ga kanalen en markedsandel på 64,9%. Disse seertallene er det høyeste for en finale av Sanremo siden 2005 og høyeste markedsandel siden 2000.

Tidligere i uken kunne RAI også melde om rekordhøye seertall. 10,9 millioner, 11,3 millioner, 9,3 millioner og 11,3 millioner så sendingene fra tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Streamingtjenesten til den italienske tv kanalen har også satt nye rekorder. Premieren av festivalen så hele 1,2 millioner følge sendingen på RAI Play noe som er det høyeste antall seere noengang.

Mahmood & Blanco vant som kjent årets Festival Di Sanremo. Dette kommer kanskje ikke som en overraskelse, da låten allerede dagen etter premieren var den 5. mest streamede på Spotify. Brividi ble rangert først av både den demoskopiske juryen og pressejuryen, og mottok 54,3% av seerstemmene i superfinalen.

Andreplassen, Elisa, ble rangert nr 2 av begge juryene og mottok 21,9% av seerstemmene, mens tredjeplassen Gianni Morandi ble rangert som nr 3, og fikk 23,8% av seerstemmene.

Som vanlig er det alltid spenning knyttet til om vinneren av Sanremo ønsker å gå videre til å representere Italia i Eurovision. Dette var også tilfelle i år, da både Mahmood og Blanco har kommet med litt utydelige svar på forhånd, og begge har konserter på datoene i mai. Det ble allikevel bekreftet at de vil representere Italia på hjemmebane i mai, og låten blir Brividi.

Så da gjenstår det bare å se om Italia kan ta en dobbel seier på hjemmebane.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien