escNorge vurderer finalelåtene i Litauen

Foto: Miglė Tareilytė

Også Litauen har sin nasjonale finale og i escNorge har vi vurdert de åtte låtene som skal kjempe om seieren i Pabandom iš naujo!, som på norsk betyr: Vi prøver igjen!

De som har vurdert låtene er Kristian Sognli, Endre Fagervold, Anita Kolloen, Charlotte Sissener, Alexander Gjørøy og Knut Olav Halseth.

Augusté Vedrickaité – Before You’re 6ft Under

Knut Olav – 10: Kul rockeballade fra en vokalist som oser attitude. Dette liker jeg!

Kristian – 6

Endre – 7

Anita – 5: Grei rockelåt, bra vokal.

Charlotte – 8: Veldig kult og rocka! Liker spesielt godt versene og oppbygningen til refrenget her. Jevnt over en veldig fin låt.

Alexander – 3

Gebrasy – Into Your Arms

Knut Olav – 4: Gebrasy har vokst som sanger etter 2. plassen bak suverene The Roop i fjor. Men det hjelper ikke på at dette er en rimelig kjedelig popballade

Kristian – 5

Endre – 7: Stemmen til Gebrasy er fløyelsmyk og vakker, jeg bare synes ikke at låta er like bra som låta han i fjor tapte med mot The Roop. Uansett tror jeg Gebrasy kan komme høyt opp i årets nasjonale finale. Vakker ballade, men mangler det lille ekstra, rett og slett!

Anita – 7: Nydelig pop-låt, herlige trommer, fin vokal og god melodi.

Charlotte – 7

Alexander – 5

Ieva Zasimauskaité – I’ll Be There

Knut Olav – 7

Kristian – 6: Først og fremst har Ieva en vakker stemme! Låten er dessverre ikke mer enn ok pluss.

Endre – 8: ÅÅÅ, jeg ble så glad for å se Ieva tilbake!! Hun klarte jo å målbinde Europa når hun var med sist med sin særegne stemme. Riktig nok føler jeg litt det samme her som med Gebrasy sin låt. At den ikke er helt det samme som låta hun hadde sist og deltok med i Eurovision. Uansett er hun flink live med god formidlingsevne. Så sånn sett er jeg fornøyd om vi får se henne i Torino i år også.

Anita – 10: Hvilken nydelig ballade. Sånn skal det gjøres!  

Charlotte – 6

Alexander – 3

Justé Kraujelyté – How To Get My Life Back

Knut Olav – 6: En litt kul empowerment-låt, men noe stakkato.

Kristian – 2: Dette ble tre kjedelige og repeterende minutter. Værsågod neste!

Endre – 4

Anita – 5

Charlotte – 7: Synes dette er litt spennende. Dystert og mystisk.

Alexander – 2

Lolita Zero – Not Your Mother

Knut Olav – 10: Vanligvis musikk som jeg ikke er så fan av, så monoton som den er. Men dette er en performance av høy klasse av dragartisten Lolita Zero. Denne står ut!

Kristian – 2: Midtveis i låta gikk jeg fra å tenke «hva slags bråk er det her?!» til å tenke «det her er jo så sært at det er litt kult!». Det varte helt til alarmen kom mot slutten. Krasjlanding der, gitt!

Endre – 8: Så til årets snakkis i Litauen. Lolita Zero er et freskt nummer i årets Pabandom Is Naujo, og ikke minst i Eurovision også. Låta har veldig mye attitude der Lolita står med horna sine. Kult show, men låta blir fort litt for repetetivt. Men uansett Eurovision-verdig nummer, som jeg kunne tenkt meg å få sett i Torino.

Anita – 4

Charlotte – 8:

Alexander – 2

Monika Liu – Sentimentai

Knut Olav – 12: Ulitauisk låt på litauisk. Får franske vibber, og dette er bare vakkert. Framført med lidenskap. Suveren hos både fagjury og seerne i kvart- og semifinalene, og er nok derfor stor favoritt til å vinne.

Kristian – 1: Nei takk. Fint for de som liker sånt, men dette er ikke noe for meg.

Endre – 8

Anita – 4

Charlotte – 8: Denne var ikke så umiddelbar for min del, men etter et par lytt skjønner jeg litt mer av hvorfor den leder på oddsen. God vokal, og fin og behagelig låt å høre på. Men liker versene best.

Alexander – 4

Queens of Roses – Washing Machine

Knut Olav – 8: En låt mange kvinner sikkert kjenner seg igjen i, om typen som blir drita på byen og som en skjønner ikke er noe å samle på. Fengende refreng, og framført med glimt i øyet!

Kristian – 4

Endre – 2: Altså, dette.. Vi har ulver som må få bananer for å ikke spise bestemødre, Latvia har oppfordring til å spise salat, mens Litauen har vaskemaskina. Jeg sier neineinei. Beaten er kul, men dette er virkelig en fremføring som kunne vært på starten av 2000-tallet, og teksta tenker jeg at jeg ikke skal gå mer inn på.

Anita – 3

Charlotte – 8: Synes dette er tøft og dansbart på en gang.

Alexander – 4

Rūta Loop – Call Me From the Cold

Knut Olav – 5

Kristian – 7

Endre – 12: Denne låta er den låta jeg synes er mest særegen. Ruta Loop har en særegen stemme, og fremføringen hennes er veldig moderne med lek av lys og stjernehimmelen i bakgrunn. Et utrolig vakkert nummer, og deilig å høre på. I årets Pabandom heier jeg på Ruta!

Anita – 5: En fin låt, men skrekkelig uttale og det trekker ned for meg. Låta går liksom ingen steder og byr ikke på så mye, men får for fint refreng og forsøk på stemning

Charlotte – 8: Denne er vakker, synes jeg.

Alexander – 3

Til slutt ble det meget jevnt hos vårt panel med bare fem poeng mellom de seks første! Helt i teten ble det avgjort ved best toppkarakter.

  • Rūta Loop – Call Me From the Cold – 40 poeng
  • Ieva Zasimauskaité – I’ll Be There – 40 poeng
  • Augusté Vedrickaité – Before You’re 6ft Under – 39 poeng
  • Monika Liu – Sentimentai – 37 poeng
  • Lolita Zero – Not Your Mother – 36 poeng
  • Gebrasy – In Your Arms – 35 poeng
  • Queens of Roses – Washing Machine – 29 poeng
  • Justé Kraujelyté – How To Get My Life Back – 26 poeng

Hva tenker du om panelets vurdering? Si din mening på vår diskusjonsside på Facebook!

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien