MGP 2022: ESC Norge vurderer MGP-finalen – «Gir håp, glede, galskap og oppmuntring!»

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK. Montasje escNorge.

Melodi Grand Prix 2022 har tatt Norge med storm siden låtene ble offentliggjort den 10. januar. Etter fire delfinaler og en sistesjanse gjør vi oss nå klare for en storslått finale og en skikkelig folkefest. Ti heldige finalister skal kjempe om hvem som skal få representere Norge i Torino i år. Her er vår vurdering.

12 av våre skribenter har vurdert låtene. Vi kommer til å lage et sammendrag av kommentarene, og vise en samlet poengsum til hver låt. Den samlede vurderingen kan du finne nederst i artikkelen. Makspoeng en låt kan få i denne vurderingen er derfor 144 poeng.

Finalistene

Oda Gondrosen – «Hammer of Thor»

Tekst og melodi: Morten Franck, Elsa Søllesvik, Torgeir Ryssevik og Oda Kristine Gondrosen

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge vurderer låta og synes at Oda synger som en gudinne. Låta er også kraftfull. Det nevnes at låta er dramatisk og mystisk, og hun får også skryt for at sceneshowet er flott og mektig. Noen i teamet synes at låta har den rette Eurovision-sounden, mens synes også at låta kan bli til tider altfor oppstykket og repetativ.

Poeng: 74/144 poeng

NorthKid – «Someone»

Tekst og melodi: Helge Moen, Alex Charles, Sandra Lyng og Jim Bergsted

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

ESC Norge vurderer låta og synes at låta er en fin poplåt, at Bilal har en fin formidlingsevne, og at man blir sjarmert i senk av gutta fra nord. Låta klistrer seg også veldig fort på hjernen som er et godt tegn. Det nevnes også at låta kan være en av årets «dark horse».
Det blir også nevnt at noen er litt nervøs for om låta vil slå an internasjonalt og at låta kan bli litt repetativ.

Poeng: 100/144 poeng

Anna-Lisa Kumoji – «Queen Bees»

Tekst og melodi: Olli Äkräs, Alan Roy Scott, Elsbeth Rehder og Anna-Lisa Kumoji

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

ESC Norge vurderer låta og mener låta er feststemt, energifull og dansbart, samt at Anna-Lisa har en stor vokal. Det nevnes også at låta er en av få uptempo låter, som dermed gjør at låta skiller seg ut i dette finalefeltet.

Det blir også nevnt at tross Anna-Lisa sin sterke stemme, så er det ikke nok for å løfte låta.

Poeng: 53/144 poeng

Farida – «Dangerous»

Tekst og melodi: Farida Bolseth Benounis, Rasmus Simon Vedvik Thallaug og Atle Pettersen, Peter Newman og Hannah Dorothy Bistow

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge vurderer låta og mener at låta kommer fra intet og tar man med på reisen. Farida sin fantastiske vokal nevnes også, og låta har en nerve som blir godt likt. Det nevnes også at hun har blant annet årets beste sceneshow, og at man liker den mørke delen av låta veldig godt.

Det nevnes også at låta kan bli for tung og dyster, og at man er spent på å se hvordan denne vil gjøre det i et felt med mange ballader.

Poeng: 71/144 poeng

Sofie Fjellvang – «Made of Glass»

Tekst og melodi: Sofie Fjellvang og Kjetil Mørland

Sofie Fjellvang. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge vurderer låta og synes at låta er utrolig fin med et refreng som klistrer seg langt inn i hodet, og blir der. Sofie synger fantastisk og overbeviste virkelig på scenen under sin delfinale. Her er det gåsehudfaktor til tusen.

Mangler noe på scenen for å nå helt opp, og det savnes korister. Her blir det også nevnt at man er spent på å se hvordan låta kommer til å gjøre det i en finale med mange ballader.

Poeng: 93/144 poeng

Frode Vassel – «Black Flowers»

Tekst og melodi: Frode Vassel, Benjamin Larsen, Niklas Rosström og Celine Alette Pedersen Breivoll

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge har vurdert låta og synes at denne låta er en herlig poprock låt som er akkurat passe tung i bassen. Vokalen til Frode trekkes frem, samt at det er en låt med et viktig budskap.

Det nevnes også at låta kan være uorginal, samt at låta kan bli repetativ. Det har også blitt nevnt at det er mange elementer fra Muse i låta.

Poeng: 64/144 poeng

Christian Ingebrigtsen – «Wonder of the World»

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Michael Hunter Ochs og Henrik Tala

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge har vurdert låta og synes at låta er en utrolig fin kjærlighetsballade som er veldig behagelig å høre på. Christian står frem som stødig og med en vakker stemme. Det nevnes også at det enkle ofte er det beste og at låta er utrolig vakker melodisk!

Det har også blitt nevnt at låta ikke treffer helt, samt en usikkerhet om låta kommer til å treffe internasjonalt.

Poeng: 55/144 poeng

Maria Mohn – «Fly»

Tekst og melodi: Maria Mohn og Einar Kristiansen Five

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

ESC Norge har vurdert låta og synes at Maria har klart å flydd rett inn i hjertene våre. Med både hennes budskap, vesen og låt. Det trekkes frem at veldig mange liker det urnorske, og at vokalen til Maria er helt fantastisk. Det nevnes også at noen tror at denne låta vil fenge både seere og jury i Torino.

Tross at noen tror den vil fange mange, synes noen at det norrøne temaet også kan være litt utdatert.

Poeng: 105/144 poeng

Subwoolfer – «Give That Wolf a Banana»

Tekst og melodi: Keith og Jim

Subwoolfer. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge har vurdert låta og synes at dette er noe man trenger etter to tøffe år. Låta er fengende, og det absurde i dette gir både håp, glede, galskap og oppmuntring. Det nevnes også at låta er flott produsert. Hele konseptet rundt Subwoolfer blir nevnt som genialt, og at dette er noe som kan fenge i Europa.

Det nevnes også at låta kan bli litt stakkato, og at man er redd for at juryene i Europa ikke kommer til å bli like fenget av låta som eventuelt folket.

Poeng: 108/144 poeng

Elsie Bay – «Death of Us»

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Jonas Holteberg Jensen og Andreas Stone Johansson

Elsie Bay. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

ESC Norge har vurdert låta og synes at Elsa har en utrolig fin stemme og en fantastisk formidlingsevne. Det nevnes at låta er både vakker og trist og at noen i teamet elsker låta. Låta i seg selv er et mesterverk, er behagelig, og det nevnes at bridgen gir gåsehud. Noen mener denne låta har et vinnermateriale om vi sender den til Eurovision.

Det nevnes også at liveopptreden i delfinale 1 dro låta litt ned, og at det er noen som er i tvil på om låta kommer til å fenge ute i Europa. Det nevnes også at det savnes strykere.

Poeng: 100/144 poeng

ESC Norge’s vurdering: resultat

  1. Subwoolfer – «Give That Wolf a Banana» – 108 poeng
  2. Maria Mohn – «Fly» – 105 poeng
  3. Elsie Bay – «Death of Us» – 100 poeng
  4. NorthKid – «Someone» – 100 poeng
  5. Sofie Fjellvang – «Made of Glass» – 93 poeng
  6. Oda Gondrosen – «Hammer of Thor» – 74 poeng
  7. Farida – «Dangerous» – 71 poeng
  8. Frode Vassel – «Black Flowers» – 64 poeng
  9. Christian Ingebrigtsen – «Wonder of the World» – 55 poeng
  10. Anna-Lisa Kumoji – «Queen Bees» – 53 poeng

Gratulerer til Subwoolfer med seier i vår vurdering. Vi ønsker alle artistene masse lykke til i kveld! Nå skal vi lade opp til kveldens folkefest. Følg ESC Norge på Facebook, Instagram og YouTube og bli oppdatert på hva som skjer! Ha en fortreffelig Melodi Grand Prix-kveld og bli med på folkefesten!

Del:
Relaterte artikler