Siste delfinale i Melodifestivalen er i boks.

Foto: Annika Berglund/SVT

Kveldens delfinale startet i det alvorlige hjørnet, da Oscar Zia og Farah Abadi adresserte situasjonen i Ukraina. De oppfordret til å stemme via sms, for å støtte Radiohjälpen som nå har fokuset sitt på å hjelpe Ukraina og de omkringliggende landene.

Så startet festen, med Eye N’ I og DJ – Erika Lagerström, før Oscar ønsket velkommen til Melodifestivalen, eller Oscar gallaen som han også kunne kalle det. Etter kveldens syv artister hadde gitt alt på scenen, var ikke bare fjerde delfinale i boks, men vi hadde hørt alle låtene i årets festival. Og de to som fikk finalebillett i kveld var Klara Hammarström og MEDINA.

Kveldens artister og resultater:

1. Higher Power  – Anna Bergendahl  – semifinalist

Foto: Annika Berglund/SVT

2. Till Our Days Are Over   – Lillasyster  – semifinalist

Foto: Annika Berglund/SVT

3. Synd om dig  – Malin Christin  

Foto: Annika Berglund/SVT

4. La Stella  – Tenori    

Foto: Annika Berglund/SVT

5. In i dimman  – MEDINA    – FINALIST

Foto: Annika Berglund/SVT

6. The End  – Angelino

Foto: Annika Berglund/SVT

7. Run To The Hills – Klara Hammarström  – FINALIST

Foto: Annika Berglund/SVT

PAUSEUNDERHOLDNING

Etter det ble klart at Klara Hammarström var kveldens første finalist, var det tid for pauseunderholdning. Kveldens pauseshow var ett flott medley med tidligere Mello-låter, som nå ble sunget på Italiensk. Først ut var Nano Hold On med , så var det Jessica Andersson med Kalla Nätter og Nanne Grönvall med Avundsjuk. Tilslutt fremførte alle de tre og Oscar, NIck Borgens We Are All The Winners.

Foto: Annika Berglund/SVT
Foto: Annika Berglund/SVT
Foto: Annika Berglund/SVT

Så var det klart for kveldens avstemning, for å finne den andre finalisten og de to som får en ny sjanse i neste ukes semifinale. Etter alle aldersgrupper og telefonstemmer var talt opp, ble resultatet som følger:

Finalist: Klara Hammarström – Run To The Hills

Finalist: MEDINA - In i dimman – 84 poäng

Semifinalist: Anna Bergendahl - Higher Power – 73 poäng

Semifinalist:  Lillasyster – Till Our Days Are Over – 65 poäng

Plass 5: Angelino - The End – 37 poäng

Plass 6: Tenori – La Stella – 37 poäng

Plass 7: Malin ChristinSynd om dig – 16 poäng

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien