Dette er Subwoolfer sine motstandere i Torino så langt!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Det foregår nasjonale utvelgelser og interne utvelgelser i hele Europa for å finne hvem som skal til Torino i mai. Nå har over halve feltet blitt bestemt, og her kan du se hvem de 21 artistene som Subwoolfer skal møte i er.

Artistene

Albania – Ronela Hajati – Sekret

Ronela Hajati vant den albanske utvelgelsen Festivali i Kenges 60. Etter tre dager med show vant hun over Alban Ramosaj. Albania er med i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Australia – Sheldon Riley – Not The Same

Sheldon Riley vant den Australske nasjonale utvelgelsen, Eurovision: Australian Decides 2022 den 26. februar. Han tok innersvingen og tok førsteplassen fremfor Voyager og Jaguar Jonze som kom på andre og tredjeplass. Australia er med i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Bulgaria – Intelligent Music Project – Intention

Intelligent Music Project ble valgt internt i Bulgaria den 25. november. Låta deres «Intention» ble offentliggjort den 05. desember og var den første låta av årets felt som ble offentliggjort. Bulgaria er med i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Estland – Stefan – Hope

Eesti Laul er en tradisjonsrik og lang nasjonal utvelgelse. Etter fire kvartfinaler og to semifinaler vant Stefan finalen med låta «Hope». I år var det hele 40 deltakere som kjempet om å få representere Estland i årets Eurovision Song Contest. Estland er med i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Finland – The Rasmus – Jezebel

UMK heter den finske nasjonale utvelgelsen. I år var det The Rasmus som vant den finske utvelgelsen der de fikk flest stemmer av både juryen og folket. Finland deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Irland – Brooke Scullion – That’s Rich

Irland har også holdt nasjonal utvelgelse, noe som de ikke har gjort siden 2015. I år var det det Brooke Scullion som tok seieren og skal gå på scenen i mai med det irske flagget i lomma. Irland deltar i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Israel – Michael Ben David – I.M

Israel har holdt en sesong med musikk-konkurransen X-Factor for å velge sin Eurovision-representant. Her har altså utvelgelsen holdt på i flere måneder. Til slutt ble Michael Ben David vinneren og vant med bare et poeng. Israel deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Italia – Mahmood og Blanco – Brividi

San Remo festivalen er en av de største nasjonale utvelgelsene som er i Eurovision, og ikke minst tradisjonsrike. Etter fem kvelder var det Mahmood, som kom på en andreplass i Eurovision 2019 med låta «Soldi» og artisten Blanco som vant festivalen, og skal være Italia sitt bidrag på hjemmebane. Italia er forhåndskvalifisert og en av de fem store. Det betyr at de er med i finalen av Eurovision Song Contest.

Kroatia – Mia Dimsic – Guilty Pleasure

Kroatia har også holdt en nasjonal utvelgelse. Mia Dimsic vant den nasjonale utvelgelsen Dora 2022, der hun fikk flest stemmer fra både juryen og folket. Kroatia deltar i den første semifinalen av Eurovision Song Contest.

Latvia – Citi Zeni – Eat Your Salad

Gruppa Citi Zeni har begynt å gått viralt med låta «Eat Your Salad». De vant den latviske nasjonale utvelgelsen Supernova 2022 med å vinne over blant annet Aminata som deltok for landet i Eurovision Song Contest med låta «Love Injected» i 2015. Latvia deltar i Eurovision Song Contest sin første semifinale.

Litauen – Monika Liu – Sentimentai

Litauen har også en lang utvelgelse. Tre heart, to semifinaler og en finale. Til slutt var det sangeren Monika Liu som vant konkurransen med låta «Sentimentai». Hun fikk både flest jurystemmer og telestemmer. Litauen deltar i den første delfinalen i årets Eurovision Song Contest.

Malta – Emma Muscat – Out of Sight

Malta er et land som bytter på hvordan de velger sin representant til Eurovision Song Contest. I år gikk de for en nasjonal utvelgelse. Etter to semifinaler og en finale var det Emma Muscat som vant og får representere landet i Torino i mai. Malta deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Moldova – Moldova – Zdob Zi Zdub – Trenuletul

Zdob Si Zdub er et band som mange Eurovision-fans kjenner fra før. De har deltatt for Moldova i Eurovision Song Contest hele to ganger før, da i 2005 og 2011. Moldova er i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Nord-Makedonia – Andrea – Circles

Nord-Makedonia er også et land som har gått tilbake til nasjonal utvelgelse. Noe de ikke har hatt siden 2015. Andrea vant den nasjonale utvelgelsen og fikk like mange poeng som andreplassen. Hun ble valgt siden hun fikk flere poeng for juryen. Nord-Makedonia er i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Norge – Subwoolfer – Give That Wolf A Banana

Den norske nasjonale utvelgelsen Melodi Grand Prix gikk ut over fire delfinaler, en sistesjanse og en finale. Til slutt var det ulvene Jim & Keith som vant konkurransen. Klarer Subwoolfer å ta Europa og verden med storm? Norge deltar i den første semifinalen av årets Eurovision Song Contest.

Polen – Krystian Ochman – River

Polen holdt også nasjonal utvelgelse i årets utvelgelse. Artisten Krystian Ochman vant den nasjonale utvelgelsen med hele 51% av stemmene. Polen deltar i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

San Marino – Achille Lauro – Stripper

Achille Lauro er en artist som mange kjenner fra før gjennom den italienske nasjonale utvelgelsen, San Remo. Der var han også deltaker i år. Men med en gang han ikke vant den italienske nasjonale utvelgelsen ble det offentliggjort at han skulle prøve seg i San Marino. Og etter en lang utvelgelse der, vant han med låta «Stripper». San Marino deltar i den andre semifinalen av årets Eurovision Song Contest.

Slovenia – LPS – Disko

Slovenia har også en lang og krokete nasjonal utvelgelse. De har først EMA Fres der nye artister skal kjempe om å få delta i EMA som er den nasjonale utvelgelsen. Gruppa LPS har gått gjennom hele den nasjonale utvelgelsen fra start, og skal reise til Torino og fremføre låta Disko. Slovenia er i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Spania – Chanel – SloMo

Spania holdt også en nasjonal utvelgelse i år, nemlig Benidorm 2022. I den nasjonale finalen vant hun med henholdsvis 5 poeng over andreplassen. Spania er en av de fem store, og er kvalifisert rett til finalen i Eurovision Song Contest.

Tsjekkia – We Are Domi – Lights Off

Tsjekkia holdte sin nasjonale utvelgelse ESCZ 2022. Der 7 artister kjempet om å få representere landet. Til slutt gikk gruppa We Are Domi av med seieren med låta Lights Off. We Are Domi har flere bandmedlemmer som er fra Norge. De skal delta i den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Ukraina – Kalush Orchestra – Stefania

Å velge en representant i Ukraina er ikke lett. Alina Pash vant den ukrainske nasjonale utvelgelsen, men fikk ikke representere landet da det skulle vise seg at hun har vært på Krim-halvøya for en del år siden. Dette skal visstnok ikke være lov. Dette skjedde også i Ukraina i 2019. Dermed ble det Kalush Orchestra som skal delta for Ukraina i Torino i mai med låta «Stefania». De kom på en andreplass i den nasjonale utvelgelsen. De skal delta i den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest den 10 mai.

Bekreftede artister

Det er også en del land som har bekreftet artisten sin, men der låten ikke har blitt offentliggjort enda. Dette er:

Aserbajdsjan – Nadir Rüstəmli
Belgia – Jeremie Makiese
Georgia – Circus Mircus
Hellas – Amanda Tenfjord
Montenegro – Vladana – Breathe
Nederland – S10
Østerrike – LUMIX & Pia Maria – Halo

Hvilken av sangene over tror du kan bli de største utfordrerne i årets Eurovision Song Contest?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien