Eurovision Lipsync Contest er i full gang!

Foto: ELC

Hvis du ikke kan få nok MGP og Eurovision, så er det bare å lese videre! Årets Eurovision Lipsync Contest (ELC) er i gang for fullt, og til helgen skal den tredje delfinalen gå av stabelen.

Eurovision Lipsync Contest er en konkurranse der kunstformen lip-syncing, eller leppesynkronisering om du vil, står i fokus. Det lip-synces til kjente og kjære låter fra MGP- og ESC-universet, og det sendes inn alt fra enkle og kreative hjemmevideoer, til mer profesjonelle innslag.

Torill Tombola ble vinner av andre delfinale med sin lip-sync til den tyske låten fra 1975, Ein lied kan eine brücke sein.

ELC ble startet opp av Daisy Sælen Hafstad i 2004, da under navnet Eurovision Drag Contest. Konseptet tok en pause fra 2007, og etter syv års pause gikk konseptet på scenen igjen.

I 2014 byttet konseptet navn til Eurovision Lipsync Contest. Denne navneendringen ble gjort for å gjøre det mer inkluderende for andre utenfor lhbtq-miljøene. På den måten vokste konseptet i popularitet for å inkludere performance og burlesque artister både fra og utenfor de skeive miljøene.

I 2020 ble ELC avlyst på grunn av pandemien, og i 2021 tok Hafstad kontakt med Eilert Yve Johansen aka. Bertina Glam Croft for å gjøre showet digitalt under pandemien. Dette ble gjort for at konseptet ikke skulle dø ut, som så mange andre skeive arrangementer, og ble en suksess på YouTube.

Vinnervideoen fra i fjor, Pamela the Pam med Undo, ble vist i første delfinalen av ESC 2021 i Rotterdam:

I år går konseptet digitalt for andre året på rad da ingen kunne forutse at pandemiens restriksjoner skulle avta.

Over 30 påmeldinger både i fjor og i år forteller at konseptet er fortsatt populært og det har vært et springbrett for mange nye drag, performance- og burlesque-artister.

I år avholdes det hele seks sendinger. Fire delfinaler, en sistesjanse og en grand finale. Showet har fått interesse fra utlandet og for første gang blir det avholdt en delfinale med artister fra utlandet.

Førstkommende lørdag er det tredje delfinale og Østlandet som står for tur, og her kan du se hvilke seks som deltar:

Mange seere fra MGP-miljøet i Norge viser interesse for årets ELC, og når showet var avholdt på en scene, før pandemien, var det til utsolgte hus.

Vil du få med deg årets ELC? Da kan du følge med på deres plattformer!
YouTube
Facebook
Instagram

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien