ODDSEN: Tror disse ti går videre til finalen!

Kalush Orchestra. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

I morgen braker det løst. I løpet av den siste uka har alle land hatt to prøvedager, og i kveld starter semifinale 1 med sin generalprøve.

I løpet av de siste dagene har det ikke skjedd så store endringer på oddsen, men noen har klatret, noen har synket og noen land har økt sjansene sine til å gå videre til finalen.

I denne artikkelen vil vi i hovedsak ta og se på oddsen for semifinale 1, og hvilke ti som betmakerne tror vil gå videre til finalen i Eurovision. Eurovisionworld har en oppdatert odds på akkurat dette.

Semifinale 1:

Det ventes stor spenning rundt semifinale 1, da Norge sitt bidrag er med i semifinalen som er den 10. mai. I denne semifinalen finner vi også gresk-norske Amanda Tenfjord. Semifinalen har 17 bidrag. 10 av disse skal til en finale.

I følge Eurovisionworld sin odds ser det ut som at det er Ukraina, Hellas, Norge, Nederland, Armenia, Portugal, Albania, Moldova, Latvia og Sveits som vil gå videre til finalen.

Ukraina, Hellas, Nederland og Norge er de som topper her med både 95% og 94% sjanse til å gå videre. Etter disse fire ligger Armenia og Portugal med en henholdsvis 88% og 87%. Albania ligger på en syvende plass med 76% sjanse, mens Moldova ligger pr nå med 64%. Latvia ligger på en 9. plass med 57%. Bettingselskapene tror at Sveits tar den siste plassen med en 51% sjanse. Alle bettingselskapene tror at de kommer videre utenom en. De tror at Østerrike vil ta den plassen. De har blitt satt til å ha en 47% sjanse til å gå videre.

Det betyr at bettingselskapene tror at Østerrike, Litauen, Island, Kroatia, Danmark, Slovenia og Bulgaria ikke vil klare å ta seg til en finale.

Sjekk vårt intervju med Amanda Tenfjord her!
Sjekk vårt intervju med Subwoolfer her!
Sjekk vårt intervju med MARO her!
Sjekk vårt intervju med Citi Zeni her!

Endringer på den øvrige lista

På den øvrige lista er årets favoritt blant bettingselskapene fortsatt Ukraina, med nå 49% sjanse for å vinne. Storbritannia har klatret opp på en andreplass forbi Sverige og Italia. Storbritannia og Italia ligger med 10% sjanse til å vinne. Sverige og Spania ligger på en fjerde og femteplass med 9% og 4% sjanse til å vinne.

Vi kan også se at Polen har klatret opp til en sjetteplass, fordi Hellas og Norge som nå ligger på en syvende og åttendeplass med 2% prosent sjanse til å vinne konkurransen i år.

Så er det mye som kan endre seg etter generalprøven i kveld, så følg med! Hvilke ti håper du går videre til finalen fra semifinale 1?

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien