1,23 millioner så Eurovision-finalen 

Foto: EBU / CORINNE CUMMING

Med norske Subwoolfer og storfavoritten Ukraina i finalen, var det mange nordmenn som valgte Eurovision Song Contest som lørdagsunderholdning.

Til tross for høye tall er dette en liten nedgang siden 2021, da det var over 1,5 millioner som så finalen. I følge VG mener NRK at de høye tallene i fjor kan sees i sammenheng med at det fortsatt var pandemi. De høye tallene i fjor kan også være fordi det ikke var noen finale året før, i 2020. Lørdagens tall er nært opp til det antallet som så finalen i 2019 og 2018, da seertallene var henholdsvis 1,3 millioner og 1,38 millioner. Tallene er sammenlagt fra lineær-titting og NRK TV.

I en pressemelding fra NRK fremheves det at lørdagens finalesending hadde en markedsandel på 89 prosent – ifølge statskanalen det høyeste de har målt med moderne TV-målinger, hvilket vil si siden år 2000.

VINNEREN

Det var storfavoritten Kalush Orchestra fra Ukraina som gikk av med seieren på lørdag, med låta Stefania, en hyllest til alle mødre. Seieren var historisk da de fikk den høyeste poengsummen gitt av folket noengang, nemlig 439 poeng.

Her kan du høre vinnerlåta:

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien