escPraten med Morten Dalhaug

Foto: Christer Høiland

I denne utgaven av escNorge har vi tatt en prat med Morten Dalhaug. Han er en 29 år gammel mannfra Lindesnes, som var med på og vant Love Island i 2018. Han er nå influencer, og ihuga Eurovision-fan. Vi tok en prat med han for å bli bedre kjent med hans forhold til Eurovision og MGP.

Hvordan er ditt forhold til Eurovision og MGP?

Jeg elsker det! Må få med meg begge deler hvert år, og spesielt Eurovision er jo en happening på linje med julaften, bursdag og 17.mai til sammen. Jeg er også en stor fan av Melodifestivalen, så det pleier jeg også å følge med på hvert år.

Pleier du å følge med på noen av konkurransene? Hvorfor/hvorfor ikke?

Jaja, selvfølgelig. Det er jo årets happening! Forklarte litt i forrige spørsmål. Følger med på alt fra prøvene til finalen. 

Har du noen spesielle minner med konkurransene eller noen av bidragene? Evt et all-time favorittbidrag?

Olsen Brothers fra Danmark vant jo første året jeg fulgte med, så «Fly on the Wings of Love» er jo høyt oppe på lista. Jeg husker også veldig godt Josten Hasselgård med «Im Not Afraid to Move On» som ble nr 4 da vi gjorde comeback i 2003 etter ett års pause.

Hva slags musikk appellerer til deg? Hva stemmer du på?

Jeg blir litt sånn todelt. Man finner de fine låtene først, og så er det liksom guilty pleasure låtene som kommer etterpå. Jeg er jo glad i tullete låter så lenge de er «seriøse», som feks Subwoolfer. Som oftest har jeg 4-5 låter som jeg bare elsker, og det er vanskelig å fordele stemmene blant de. Men det skal sies at i ESC sammenheng er jeg jo veldig glad i Italia. Jeg liker at de holder seg til morsmålet, og Soldi var jo en stor favoritt i 2019. Jeg er jo glad i tullete låter så lenge de er «seriøse», som feks Subwoolfer.

Favorittbidrag i 2022?

Vanskelig spørsmål! Sykt glad i Subwoolfer, men jeg tror nok Italia er min favoritt. Brividi er en dødsbra låt. Sverige og Hellas er også høyt oppe for meg, men jeg står nok fast med min kjærlighet til Italia også i år.

Vi takker Morten for praten, følg med neste uke for en ny utgave av escPraten 🙂

Del:
Relaterte artikler