escPraten med Rasmus Thallaug

Foto: Christer Høiland

Rasmus Thallaug er en 29 år gammel låtskriver og produsent, også kjent under artistnavnet Rasmus Thall. Han var med på scenen som pianist under MGP i 2022 sammen med kjæresten hans, Farida, og låten «Dangerous» som han i tillegg var med å skrev og produserte. Vi tok en prat med Rasmus, for å bli bedre kjent med han og hvordan MGP-reisen hans med Farida og «Dangerous» var!

Du driver jo med musikk selv, kan du fortelle litt om hva du holder på med? 

I hodet mitt så har jeg tenkt å prøve å kombinere DeLillos, Staysman, TIX og Karpe Delillos er bare allsang, låter alle kan. Staysman er bare stemning, mens Karpe har jo dype tekster og jeg blir inspirert av alle de tekstene de skriver. TIX er jo også et produkt av dagens samfunn, TIX er en inspirasjon fordi han går litt imot hvordan samfunnets normer er lagt opp. Han skaper inkludering, og han er et forbilde for mange fordi han er så åpen om ting folk kan kjenne seg igjen i som f.eks ensomhet og mobbing. Samtidig er han også en folkekjær artist som skaper god stemning!

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hva er ditt forhold til Eurovision og MGP?

Jeg elsker MGP og Eurovision! Jeg husker jo veldig godt når Rybak vant, og når Margaret Berger deltok i 2013 med tidenes kjole. Jeg liker at det er en konkurranse som er med å løfte frem nye artister. Jeg syns det er kjempegøy, og helt sykt at vi klarer å samle 200 millioner mennesker ser på og heier frem hverandre. Jeg syns det er så gøy at man bare kan sende alt mulig crazy greier, og det blir heid fram, og at landene kan vise sin egen identitet gjennom musikken.

Men jeg savner jo litt av det spetakkelet rundt MGP hvor vi faktisk hedrer konseptet, og det hadde vært så sykt rått om vi kunne klare å gjøre MGP enda større. Vi må hedre artistene mer, og gi seerne muligheten til å bli bedre kjent med de og en grunn til å stemme på dem. Med Farida gjorde vi en kjøpesenterturne, for at folk skulle bli bedre kjent med henne, og det tror jeg var viktig for at vi gikk videre. Det kunne vært en ide for MGP å for eksempel ha delfinalene rundt forbi i landet, slik som de gjør i Sverige. Så jeg tror det er potensiale til å gjøre MGP enda større, men jeg er fortsatt fan av konkurransen!

Hvordan var hele reisen på MGP? Fra låtskriving til opptreden?

Det var stressende for min del i starten! Atle Pettersen og Farida skrev låta sammen, og så hadde jeg ansvaret for produksjon. Jeg er jo egenltig ikke en balladeprodusent, så jeg brukte jo tid på å lære meg hvordan jeg skulle produsere det. Vi sendte den jo inn som en ballade, men så prøvde vi å gjøre om på det til en rockelåt faktisk. Men vi endte opp med balladelåten til slutt, og vi følte at vi klarte å få den så organisk som mulig. Vi hadde masse folk også som sendte inn videoer som vi brukte som koring, og det var også utrolig kult. Inkludering er viktig hjørnestein for både meg og Farida, så jeg er glad vi fikk det til!

Selve opptredenen var jo dødsgøy, jeg var jo så heldig at jeg fikk brennende flygel. Det var sykt kult, men også sykt varmt. Og som sagt så var vi jo så heldige som kvalifiserte oss til finalen. Jeg savner å være med på MGP og å være på den scenen allerede, og jeg har så sykt lyst til å oppleve det igjen.

Foto: Endre Fagervold / escnorge.no

Hva er ditt favorittbidrag i ESC/MGP? Hvorfor det?

Jeg husker spesielt godt «Yes Man» av Bjørn Johan Muri, legendarisk opptreden og sykt bra låt. Som alle andre så husker jeg jo også veldig godt Rybak-seieren. Dadi Freyr med «Think About Things» fra 2020 er jo også et dødsbra bidrag. I fjor så var «Shum» min favoritt, fordi de gjorde seg selv 100%, og det var i tråd med deres ukrainske kultur. De bare gjorde seg selv så sykt bra, og det er det jeg setter pris på i ESC. I år så syns jeg jo «Eat Your Salad» med Citi Zeni er bra og bare dødsgod stemning.

Får vi se deg/dere i MGP igjen noen gang?

Jeg ønsker å være med neste år! Min bestemor Anita Thallaug har vært med seks ganger, og hun er dessverre ikke i så god form lengre. Så jeg vil få hedre henne med å være med i MGP. Hvis jeg kommer med så skal jeg lage en stor fest! Det har jo også vært et spørsmål om jeg og Farida skal gjøre en duett, men jeg har først lyst til å introdusere meg selv i MGP før jeg vil gjøre det. Vi kan ikke ta MGP forgitt, og jeg ønsker å være med å kjempe for MGP. Jeg holder på med en låt nå som jeg planlegger å melde den på neste år, og det er festlåt, som også omhandler inkludering. Og hvis ikke jeg får bli med i år, så skal jeg prøve igjen neste år, og året etter det igjen! Jeg gir ikke opp! Så jeg lover god fest hvis jeg får bli med i MGP! Jeg har jo så sykt lyst til å vinne Eurovision, det er jo drømmen. Jeg vil representere HELE Norge! Jeg vil at folk skal føle at vi er sterke, selv om vi er alene.

Del:
Relaterte artikler