escPraten med Daniel Godø

Foto: Christer Høiland

Velkommen til årets siste utgave av escPraten! Denne gangen har vi tatt en prat Daniel Godø, som er best kjent for å ha vunnet Farmen på TV2 i 2021. Han er en svært ihuga Eurovision fan, med mye kjærlighet og kunnskap rundt konkurransen. Vi tok en prat med han for å bli bedre kjent med hans forhold til Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix.

Hva er ditt forhold til Eurovision og MGP? Hvordan begynte det?

Veldig stor fan, langt over gjennomsnittet fan. Jeg vil beskrive meg selv som en ganske nerdete fan, fordi elsker å pugge ting rundt konkkuransen. Jeg tror at jeg kan vinnerene, andreplassene og tredjeplassene fra alle årene siden starten i hodet! Interessen begynte med at jeg var veldig interessert i geografi som liten, og jeg husker at det var veldig gøy å se på alle flaggene som gikk opp og ned når poengene skulle deles ut. Etter hvert som årene har gått så har intressen vokst på grunn av mange ting, som for musikken, kulturen, stemninga osv. Så i dag er jeg veldig stor fan!

Pleier du å følge med på noen av konkurransene? Hvorfor/hvorfor ikke?

Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix er jo årets høydepunkter! Hvordan kan man ikke følge med på det? Følger med hvert eneste år, er bedre enn jul og bursdag til sammen.

Har du noen spesielle minner med konkurransene eller noen av bidragene? Evt et all-time favorittbidrag?

Jeg husker veldig godt finalen i Riga i 2003, når det var superjevnt mellom Tyrkia og andre land i toppen. Så «Every Way That I Can» har satt seg godt i hodet. Jeg elsker godt gamle franske Eurovision-sanger, Frankrike fra 1977 med «Loiseau et lenfant» er en favoritt for min del . «Visene» appellerer veldig veldig til meg, og da spesielt Frankrike. 

Hva slags musikk appellerer til deg? Hva stemmer du på?

Egentlig så stemmer jeg på det jeg blir glad av, som feks Danmark i 2021 med «Øve Os På Hinanden». Så da har det lite å si hvordan sangen er så lenge jeg blir glad av den. Ting som slår an i hodet mitt er det jeg stemmer på!

Favorittbidrag i 2022?

Storbritannia med Sam Ryder og «Space Man» var definitivt min favoritt i år. Synd at ikke den gikk helt til topps, men den skaffet heldigvis UK det beste resultatet på flere år! I ettertid har jeg også faktisk hørt mye på WRS med «Llamame» også, fått hekta på den i ettertid. Men ja, «Space Man» var favoritten i år!

Vi sier tusen takk til Andreas Meland, Even Sævik, Daniel Kvammen, Rasmus Thallaug, Morten Dalhaug og Daniel Godø for at dere stilte opp i årets escPraten!

Del:
Relaterte artikler