Flere artister ryktes være klare for Melodifestivalen

Theodor «Theoz» Haraldsson. Foto: Magnus Ragnvid

Ryktebørsen er virkelig het i vårt kjære naboland for tiden og nå er det nye rykter om artister som er klare for å konkurrere i Melodifestivalen 2023.

I følge Aftonbladet er Panetoz, Melanie Wehbe og Smash into pieces klare for Mello 2023. I tillegg meldte Aftonbladet i forrige uke at Emil Henrohn og Theoz også skal være klare for neste års konkurranse.

THEOZ

Theodor ”Theoz” Haraldsson gjorde sin debut i 2022, med låten Som Du Vill skrevet av  Axel Schylström og Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Theoz har nesten to millioner følgere på TikTok, noe som kan ha medvirket til han suksess i Melodifestivalen.

Theoz – Som du villMelodifestivalen 2022

EMIL HENROHN

Henrohn fikk sitt store gjennombrudd tidligere i år når ett av hans Tiktok-klipp gikk viralt. Klippet, som inneholder Emils selvskrevne låt Jag är mamma , har over fire millioner visninger. Nylig ble Emil Henrohn kåret til den mektigste personen på TikTok i Sverige.

– Emil har lenge hatt lyst til å være med i Melodifestivalen, og er overlykkelig over at han endelig får sjansen. Det er en drøm som går i oppfyllelse for han, sier en kilde til Aftonbladet.

EMIL HENROHN – Jag Är Mamma

PANETOZ

Gruppen Panetoz består av Pa Moudou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Johan Hirvi og Njol Ismail Badjie. Om det setemmer at de skal være md i Mello 2023 er dette dere tredje forsøk. De var med i 2014 med låta Efter Solsken og i 2016 med låta Håll om mig hårt. Begge gangene kom de seg til finalen, og de håper visst å å være like fremgangsrike i 2023.

Panetoz – Håll om mig hårt | Melodifestivalen 2016

SMASH INTO PIECES

For Smash into pieces er dette Melodifestivaldebut, men bandets gitarist Benjamin Jennebo var med som låtskriver i 2020. Han vr da med å å skrive låten Truobled waters som ble fremført av Victor Crone og som tok seg direkte til finalen.

Smash into pieces ble dannet i 2008 og består av Chris Adam Hedman Sörbye, Benjamin Jennebo, The Apocalypse DJ og Per Bergquist. Da har gitt ut syv album.

Smash Into Pieces – Valhalla fra albumet Disconnect

MELANIE WEHBE

Melanie Wehbe (Melanie Gabriella Hayrapetian) har faktisk allerede vunnet Melodifestivalen. I 2020 var hun med på å skrive Move med The Mamas, som vant Melodifestivalen. Hun har også sluppet musikk under eget navn, og i høst slapp hun debut-EPen Bloom. I tillegg har hun vært med på å skrive to vinnerlåter til svenske Idol.

Melanie Wehbe – Bloom

Melodifestivalen 2023 kommer til følgende byer

  • Delfinale 1: Gøteborg lørdag 4. februar 2023 – Scandinavium
  • Delfinale 2: Linköping lørdag 11. februar 2023 – Saab Arena
  • Delfinale 3: Lidköping lørdag 18. februar 2023 – Sparbanken Lidköping Arena
  • Delfinale 4: Malmö lørdag 25. februar 2023 – Malmö Arena
  • Semifinale: Örnsköldsvik lørdag 4. mars 2023 – Hägglunds Arena
  • Finale: Stockholm lørdag 11. mars 2023 – Friends Arena

Billetter ble lagt ut på Ticketmaster 1. november 2022

Melodifestivalen 2023 blir den 63. i rekken, og vil som vanlig produseres av SVT og sendes på SVT1 og SVT Play. Programledere er Farah Abadi og Jesper Rönndahl. 

Følg oss her på ESC Norge for flere nyheter om Melodifestivalen 2023!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien