Hva med… Sandra Lyng???

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vi i ESC Norge er i gang med detektivarbeidet foran den kommende MGP-sesongen, og i dag skal vi se nærmere på det første navnet vi mistenker å få se i MGP 2023 – nemlig Sandra Lyng!

Sandra Lyng ble kjent for mange etter at hun sikret seg en 4. plass i Idol 2004, og hun har etter hvert fått lang fartstid i musikkbransjen. I tillegg til å ha gitt ut flere hits har hun gjennom årene dukket opp på TV-skjermene titt og ofte. Hun har blant annet vært meddommer for Idol junior, vært deltager i 71 grader nord, og i nyere tid deltatt i Stjernekamp høsten 2020, der hun sikret seg en 2. plass.

Da sistnevnte program hadde en sending med Grand Prix-tema, fremførte Sandra sin versjon av Icebreaker (Agnete, MGP og Eurovision 2016).
Denne kvelden var ESC Norge tilstede og fikk snakke med Sandra. Vi lurte på om hun noen gang kunne tenke seg å delta i Melodi Grand Prix, hvor hun svarte «Det hadde vært gøy!». Sandra var med andre ord åpen for tanken!

I 2022 kom Sandra, som låtskriver, på 2. plass i MGP med sangen Someone fremført av NorthKid. Kan dette ha gitt mersmak for den 35 år gamle artisten og låtskriveren fra Mosjøen?

Tidlig i høst kunne man se i en story, som MGP-general Stig Karlsen delte videre på Instagram, at Sandra hadde deltatt på låtksrivercampen MGP X Arctic Camp, sammen med flere tidligere MGP-artister og låtskrivere som blant annet Åge Sten Nilsen, Elsie Bay og Ben Adams. I tillegg til dette vet vi at hun er en nær venn og kollega med Kim Wigaard, som til nå har to MGP-deltagelser å vise til.

For åtte uker siden la hun ut denne posten på Instagram, der hun skriver at hun er tilbake i studio for å lage musikk for selv igjen, for første gang på lenge:

Sett i lys av alt dette så kan det virke som at Sandra Lyng kanskje dukker opp i MGP 2023, på en eller annen måte. Om det eventuelt blir som artist eller som låtskriver, det vil tiden vise, men navnet hennes er definitivt med på ryktebørsen!

Bli bedre kjent med musikken til Sandra:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien