Eurovision-vinnere Grammy-nominert

Foto: Francis Delacroix

I dag ble det klart hvilke artister som er nominert til den prestisjetunge Grammy-prisen for 2023.

Blant de nominerte til den 65. Grammy Awards finner vi Eurovisionvinnerne ABBA og Måneskin.

ABBA

Kvartetten i ABBA er nominert til fire Grammy-priser. Den første nominasjonen er ‘Record of the Year’ for singelen Don’t Shut Me Down. Abba’s niende studioalbum Voyage er nominert for både ‘Album of the Year’ og ‘Best Pop Vocal Album’. Albumet skaffet også ABBA en nominasjon i kategorien ‘Best Pop Duo/Group Performance’. Til tross for at de har 50 år bak seg i musikkverdenen, er de fortsatt aktuelle, noe disse nominasjonene viser.

ABBA – Don’t Shut Me Down – ‘Record of the Year’ nominert

MÅNESKIN

Etter Måneskin vant Eurovision Song Contest i 2021, har de blitt utrolig populære verden over. De har turnert både i Europa og i Usa, og nå har de blitt belønnet med en Grammy-nominasjon for ‘Best New Artist’. På sin Instagram-story skriver de at de ikke kan tro sine egne øyne og ører, men at de ikke kan bli mer takknemlige og spente. I ett ordinært innlegg på nevnte Instagram skriver de også at de kommer med nytt album, RUSH! den 20. januar 2023.

Måneskin – THE LONELIESTDeres nyeste singel

Den 65th Grammy Awards finner sted i Los Angeles søndag 5. februar 2023.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien