Barbara Pravi tilbake i Junior Eurovision

Foto: © Alexia ABAKAR @shotbybakar

16 land skal konkurrere i Jerevan om årets Junior Eurovision-trofé. Og Storbritannia returnerer etter 16 år.

Sist vi så Storbritannia i en JESC-finale var i 2005, men i år er landet tilbake. Og denne gangen er det BBC som har valgt bidraget. Tidligere var det ITV som deltok, og Wales deltok alene med kringkasteren S4C i 2018 og 2019.

Barbara Pravi prøver igjen

Blant låtskriverne finner vi Barbara Pravi. Hun skrev vinnerlåten «J’imagine» for Valentina i Junior Eurovision 2020. Året etter representerte hun selv Frankrike i Eurovision og endte på andreplass. Nå har hun igjen skrevet Frankrikes bidrag i Junior Eurovision. Hun har for øvrig også en femteplass for Frankrike i JESC 2019.

Hør alle låtene i spillelisten nedenfor:

For Irland finner vi låtskriver Jonas Gladnikoff. 43 av hans låter har ikke vunnet en nasjonal finale til Eurovision og ett til Junior Eurovision. Tre ganger har han representert Irland i Eurovision, og tre ganger i Junior Eurovision. I 2023 har han med fire låter i Malta Eurovision Song Contest. Han har også produsert et Junior Eurovision-bidrag for Kypros.

47 bidrag uten seier

Med på det makedonske låtskriverteamet er Darko Dimitrov, som har skrevet eller produsert totalt tolv bidrag for Nord-Makedonia, Albania, Serbia og Montenegro i Eurovision. Spania har fått med seg Will Taylor og Michael James Down på laget, som har deltatt med henholdsvis 28 og 47 bidrag i ulike nasjonale finaler uten å komme seg til Eurovision.

Her er alle årets JESC-bidrag:

Land Artist Låt Språk
Albania Kejtlin Gjata «Pakëz diell» Albansk
Armenia Nare «Dance!» Armensk, engelsk
 Frankrike Lissandro «Oh maman!» Fransk, engelsk
Georgia Mariam Bigvava «I Believe» Georgisk, engelsk
Irland Sophie Lennon «Solas» Irsk
 Italia Chanel Dilecta «Bla bla bla» Italiensk, engelsk
Kasakhstan David Charlin «Jer-Ana (Mother Earth)» Kasakhisk, engelsk
 Malta Gaia Gambuzza «Diamonds in the Skies» Engelsk
Nederland Luna «La festa» Nederlandsk, engelsk, italiensk
 Nord-Makedonia Lara med Jovan & Irina «Životot e pred mene» Makedonsk, engelsk
Polen Laura «To the Moon» Polsk, engelsk
Portugal Nicolas Alves «Anos 70» Brasiliansk portugisisk
Serbia Katarina Savić «Svet bez granica» Serbisk
 Spania Carlos Higes «Señorita» Spansk, engelsk
 Storbritannia Freya Skye «Lose My Head» Engelsk
 Ukraina Zlata Dziunka «Nezlamna (Unbreakable)» Ukrainsk, engelsk

Tar kreativ pause

Tyskland står over finalen i år, for å ta en kreativ pause og fordi Utenriksdepartementet i Tyskland har utstedt delvis reiseadvarsel til vertslandet Armenia, ifølge Eurovision.de. Heller ikke Aserbajdsjan og Bulgaria kommer tilbake, og Russland kan ikke lenger delta.

Russland hadde før invasjonen av Ukraina meldt at de ønsket å sende et bidrag til Jerevan, men ble etter invasjonen utestengt fra Eurovision Song Contest og de russiske kringkasterne svarte med å si opp sine EBU-medlemskap. Dette gjør at Russland ikke lenger kan delta i Junior Eurovision Song Contest.

Finalen finner sted søndag 11. desember kl. 16.00. I Norge kan man følge sendingen på YouTube.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien