Burde vi sendt Adrian Jørgensen i 2019?

Foto: Alexander Gjørøy / escNorge

Dette er et blogginnlegg skrevet av Morten Thomassen, og innholdet representerer hans egne meninger.

For andre år på rad endte en låt Kjetil Mørland hadde hatt sine musikalske fingre involvert i på andreplass.

Riktignok manglet låten «The Bubble» 69.329 poeng på å ta seieren så man kan ikke si at den utvilsomt talentfulle komponisten ble snytt for nok en ESC-tur.

Snytt ble dermed heller ikke artisten Adrian Jørgensen som stod for en flott presentasjon av denne låten.

Øvrige opphavsmenn på denne låten var Jonas McDonnell og Aleksander Walmann og begge disse gutta var Adrian sammen med i Kyiv så alle involverte i denne låten hadde allerede smakt på en ESC-opplevelse.

Hadde så en ny tur ut i norsk ESC-oppdrag gitt oss et bedre resultat – vel her tror jeg nok at svaret må bli ett passe rungende nei gitt.

Mye mulig at utgangspunktet hadde vært noen poeng flere etter at juryene hadde avgitt sine stemmer, de gav som kjent bare lusne 40 poeng til KEiiNO som forsvarte de norske fargene.

Men, de stemmeberettigede i de deltagende landene i 2019-finalen hadde garantert ikke vært i nærheten av å være så rause som de var mot Alexandra, Fred og Tom Hugo.

Skal jeg tippe tror jeg muligens dette hadde holdt til rundt en 15.plass hadde vi sendt «The Bubble» i stedet for «Spirit In The Sky».

Det spekuleres heftig om KEiiNO prøver seg på nytt i 2023, uavhengig om de gjør det eller ikke må gjerne Adrian prøve seg på nytt han også.

Her er uansett et gjensyn med låten hans:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien