Hvem vinner den ukrainske finalen?

Fiinka. Foto: Vilena Orli / @vilena_orli

Jerry Heil er den store favoritten før morgendagens finale.

Fansen som har lagt inn sine stemmer i My Eurovision Scoreboard-appen har satt Jerry Heil og låten «When God Shot The Door» på topp. Hun leder nå ganske klart der med 14 208 poeng. Krut havner på en andreplass med 10 575 poeng. På tredjeplass finner vi Fiinka og låten «Dovbush».

Hvis det var ESC Norge som fikk bestemme, ville det imidlertid vært Krut og låten «Kolyskova» som hadde tatt seieren. Jerry Heil hadde fått andreplassen, mens Moisei og hans «I’m Not Alone» ville kommet inn på tredje.

I meningsmålingen som ligger ute på Eurovisionworld er også Jerry Heil favoritt med 50 % av stemmene, mens Krut tar andreplassen med 17 %.

Årets store Vidbir-finale går av stabelen i morgen kveld kl. 16.00 fra et tilfluktsrom i Kyiv. Programledere er Timur Miroshnychenko, Zlata Ognevich (som kom på en tredjeplass i 2013 med låten Gravity) og Kateryna Pavlenko, vokalisten i Go_A, som representerte landet i 2020 og 2021.

Finalen strømmes på YouTube, og du kan se den HER.

Etter at alle artistene har fremført sine låter, og juryen har gitt sine kommentarer, skal det være en times pause der en dokumentar om årets vinner Kalush Orchestra vil bli vist. Fra kl. 19.00 starter showet opp igjen, der 2023-vinneren vil avsløres.

Jurypanelet består av 2016-vinner Jamala, Taras Topolia og Julia Sanina.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien