Første MGP-uke i 2023

Subwoolfer. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Flere land starter sine nasjonale finaler, og her er full oversikt over denne uka.

Norge, Belgia, Estland, Malta og Finland er i gang. Finland slapp sine artister i dag, og vil fra 12. til 20. januar slippe én og én låt som skal delta i UMK.

Torsdag kl. 14.00 slippes låtene til Dora, den kroatiske uttakingen.

Norge har første semifinale på lørdag, og dette vil det komme mye mer informasjon om utover i uka. På våre MGP 2023-sider finner du mer informasjon om showet.

Følg også med i vår kalender for oppdaterte tidspunkter og lenker.

Belgia

Belgia er klar for nasjonal finale på lørdag. 7 artister skal fremføre hver sin låt. Alle artistene valgte først ut to låter som de presenterte en smakebit av for publikum, før de nå selv må velge hvilken av de to de skal delta med. Blant deltakerne her finner vi 6. plassen fra Oslo 2010, Tom Dice.

Estland

Begge de estiske semifinalene blir arrangert denne uka; torsdag og lørdag. Begge sendingene starter 18.30.

20 låter skal delta, der vi blant annet finner to norske låtskrivere. Anne Gudrun og Mørland. Mørland har også med en låt i Norge og Romania i år.

Malta

Malta har tre kvartfinaler og en semifinale før finalen. Denne uka er det første kvartfinale, og blant artistene finner vi Fabrizio Faniello som representerte Malta i 2001 og 2006. Eliana Gomez Blanco representerte Malta i Junior Eurovision 2019. Aidan Cassar kom på andreplass i fjor, og fikk dele ut Maltas poeng i Eurovision.

Sendingen starter kl. 21.00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien