Vi presenterer årets andre UMK-låt

Benjamin - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Årets andre UMK-låt er Benjamin med «Hoida mut»

Karismatiske Benjamin Peltonen er som født til Eurovision. Artisten som ble kjent
via sosiale medier i 2012 har gjort en fantastisk karriere. Benjamins internasjonale musikkarriere
startet i 2014 når den engelskspråklige debutsingelen «Underdogs» toppet singel- og
radiolistene blant annet i Spania. Det åpnet dørene til de største arenaene i Europa. I 2018 begynte han å synge på finsk og debutsingelen «Naarmuja» (Ripe) gikk rett inn på første plass på den finske hitlisten.

For Benjamin, som har vokst opp med Eurovision, er «Hoida Mut» (Ta vare på meg) en utrolig viktig låt.
Låten handler om en viktig tid i livet og utfordrer tradisjonelle kjønnsroller. Mannen behøver ikke alltid være alfa, selv en stor, sterk mann kan synge om å overgi seg helt til noen. «Dette er akkurat det jeg ville gjøre om jeg fikk være med i UMK», sier Benjamin.

Finne seg selv

Benjamin forteller at han lenge strevde med å finne sin egen identitet som artist, men at han tilslutt fant ut at det beste er bare å være tro mot seg selv. Dette endte med låten «GAY«, en låt basert på det finske popiconet Maija Vilkkumaas låt «Ei» som kom ut i 2003. «GAY» ble såpass populær at den endte som Pride anthem for finske Pride 2022.

Benjamin – Foto: YLE/Nelli Kenttä

Høsten 2022 demonstrerte Benjamin sin ambisjon og kreativitet ved å vinne den finske Dancing With The Stars, noe som lover godt for et sceneshow med gode dansemoves.

Juryens begrunnelse

«Stjerneskuddet Benjamins UMK-låt «Hoida mut» har eksplosiv energi, en moderne lyd som henter influenser fra 80-tallspop og et virkelig fengende refreng. Produksjonen minner om den drivende 80-tallsbeaten som har blitt brukt av Ava Max, The Weeknd og Dua Lipa de siste årene. Sangen føles het og sexy fra start til slutt, og vi gleder oss til å se hvordan Benjamin, med sin karisma og sine fantastiske dansemoves, vil vekke liv i låten på scenen.»

UMK’s ekspertjury

Søndag 15/1 kl 23:00 presenterer vi låt nummer tre – Robin Packalen – «Girls Like You»

Hva synes du om «Hoida Mut»? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien