Vi presenterer årets fjerde UMK-låt

Lxandra - Foto: YLE/Nelli Kenttä

Den fjerde artisten ut i årets UMK er Lxandra med «Something To Lose»

Med sin særegne stemme og magiske formidling har Alexandra Maria Lehti, bedre kjent under artistnavnet Lxandra, blitt en suksessfull artist både i hjemlandet og internasjonalt.
Lxandras kreativitet og lidenskap for å formidle historier slo rot i barndommen hennes på Sveaborg. Noe som falt seg ganske naturlig for henne da hun vokste opp med mor som var journalist og far som var musiker. Da hun var 19, flyttet Lxandra til Berlin for å jobbe med store navn i musikkbransjen og med sine første singler «Flicker» og «Hush Hush Baby» opparbeidet hun seg en ganske solid, global tilhengerskare.

Lxandra – Foto: YLE/Nelli Kenttä

I 2019 vant hun den prestigefulle Music Moves Europe Talent Award, hun har skrevet musikk for amerikanske filmer og tv-serier og i 2021 ga hun ut debutalbumet «Careful What I Dream Of».

Something To Lose

«Something To Lose» er den eneste balladen i årets UMK. Lxandras ballader er følsomme og personlige, og denne er intet unntak. «Jeg har ett ønske om at musikken jeg lager skal være tidløs, samtidig er all musikk jeg skriver personlig», sier Lxandra.

Ideen om å sende inn «Something to Lose» til UMK fikk Lxandra etter hun hadde kommet hjem fra Los Angeles og hadde jet-lag. Lxandra og teamet har lenge pratet om å gjøre ett forsøk på å få en plass i UMK, men de følte at de manglet DEN låta. Med Something to Lose kjente de at ting falt på plass og at dette var låta de kunne stille seg bak i UMK. Låta er skrevet av et sterkt team av kvinner fra USA, Kina og Finland, Amy Kuney, Belinda Huang, Minna Koivisto og Lxandra selv.

Juryens begrunnelse

”Lxandra har i flere år vært en av Finlands mest lovende musikere, samtidig som hun har gjort International karriere. Nå serverer hun oss en fengslende ballade i «Something To Lose» Låten er både følsom og personlig samtidig som den er dramatisk og episk. Lxandra er en fantastisk sanger live og har rørt folk til tårer både i Finland og i utlandet. Låten kommer sikkert til å nå nye høyder live. Lxandra er også kjent for sitt audiovisuell uttrykk så vi venter spent på hva hun bygger opp rundt låten.”

UMK’s ekspertjury

Tirsdag 17/1 kl 23:00 presenterer vi låt nummer fem – Käärijä med «Cha Cha Cha»

Hva synes du om «Something To Lose»? Fortell oss gjerne din mening på vårt diskusjonsforum på Facebook.

Følg oss her på ESC Norge for fler nyheter fra Finlands uttakning UMK.
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien