Alessandra vinner Melodi Grand Prix 2023!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Og med det er årets Melodi Grand Prix historie. Vi har funnet vinneren av årets MGP og hvem som skal få det ærefulle oppdraget i å representere Norge i Liverpool i mai.

Finalen ble holdt i Trondheim Spektrum den 4. februar, og for et show det ble! Etter hard kamp står vi nå med en vinner igjen!

I år kunne man stemme digitalt. Man fikk en stemme og kunne stemme ved å lage seg en bruker på NRK.no/stem

Programlederne for Melodi Grand Prix i år er Arian Engebø og Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Else Kåss Furuseth var med og snakket med fansen i salen.

Bidragene:

Jone – «Ekko Inni Meg»

JONE fikk starte showet og startet det hele med å bringe en skikkelig fest til Trondheim Spektrum fremfor 8500 publikum. Dette ble fengende, og mange fikk rockefoten i gang!

Eline Thorp – «Not Meant To Be»

Eline Thorp fortsatte showet med låta si «Not Meant To Be». Med sitt band på scena og sin vakre stemme tok hun scenen som en superstjerne. Dette var virkelig godt levert!

Skrellex – «Love Again»

Glitter, glamour og muskuløse menn i rosa paljett-truser. Skrellex ga oss alt det Melodi Grand Prix skal være. Og for en kjole! Her ble det fyr i salen. Her ble det fantastisk sceneshow, stemmeprakt og modulasjon!

Ulrikke – «Honestly»

Den neste var Ulrikke med låta «Honestly». Hun bergtok publikum med med sin vakre stemme og låt. Hun ga virkelig alt, og det var et klimaks i låta når felespillerne kommer inn på scenen og konfettien skytes opp.

Umami Tsunami – «Geronimo»

Gutta i Umami Tsunami ga oss virkelig alt. Her ble det rap, salto, dans og sang. De satte salen i fyr og flamme!

Atle Pettersen – «Masterpiece»

Alte Pettersen kom deretter med hans låt «Masterpiece». Med sin fine tilstedeværelse, stemme og lysshowet ble dette et nummer mange vil huske lenge!

Swing’it – «Prohibition»

Swing’it var klare for å få festen opp på bordet igjen. Glad-jazzen lever, og jammen ble det fest i salen! Her tok de oss med til det glade 1920-tallet, med dans, innlevelse og et riktig fint innslag til årets finale.

Elsie Bay – «Love You in a Dream»

Elsie Bay fikk fortsette showet med sin vakre «Love You In a Dream». Med sin vakre nærme, dansere og tilstedeværelse ble dette et show som bergtok publikum.

Alessandra – «Queen of Kings»

Alessandra fikk avslutte finalen med låta «Queen of Kings». For en avslutning på finalen det ble. Hennes råe stemme og dansere ga virkelig alt, og dette var noe som slo virkelig an i salen! For en avslutning!

Og med det var et fantastisk show over og Stian og Arian åpnet stemminga med en vanvittig konfettikanon!

Gjesteopptreden

Og mens man ventet på stemmene ble det vist et klipp om NRK gjennom tidene og rare øyeblikk.

Vi fikk også gjesteopptreden fra Subwoolfer som fremførte «Give That Wolf a Banana» og deres nye låt «Worst Kept Secret». Og jammen tok de maska på maskoramta-vis, og ikke overraskende befant Ben Adams og Gaute Ormåsen seg bak maskene.

Mellom jurystemmene og folkestemmene fikk vi også et vakkert pauseinnslag. Her var det Ingrid Helene Håvik, Nils Bech og Daniela Reyes som sang låta «Tenkt om vi var venner» for å minne verden på hva Eurovision står for i den vanskelige tiden som er der ute.

Stemmene

I år er det nytt format i Melodi Grand Prix, og for å finne årets vinner er det både jurystemmer og seerstemmer. Jury og seerstemmene bestemmer 50% hver.

Jurylandene var Storbritannia, Finland, Aserbajdsjan, Spania, Ukraina, Tsjekkia, Frankrike, Island, Nederland og Spania.

Juryen ga Alessandra 104 poeng og flest poeng etter jurystemmene.

Her er poengene:

ArtistLåtJurystemmerSeerstemmerTotal
JoneEkko Inni meg40 (6)3070
Eline ThorpNot Meant To Be42 (5)1860
SkrellexLove Again14 (8)4054
UlrikkeHonestly60 (3)78138
Umami TsunamiGeronimo19 (7)3049
Atle PettersenMasterpiece94 (2)28122
Swing’itProhibition8 (9)4351
Elsie BayLove You In a Dream49 (4)3483
AlessandraQueen of Kings104 (1)129233

Vi har en vinner!

Og med det sitter vi igjen med Alessandra som årets vinner av Melodi Grand Prix 2023. Alessandra vant med låta «Queen of Kings» og skal få representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool.

Og med det er årets Melodi Grand Prix sesong ferdig, og det er bare å takke for alle som har vært med å gjort denne sesongen til en fantastisk sesong, og ikke minst alle de som har fulgt oss! Følg med – vi fortsetter med reisen mot Liverpool og vil gi dere de ferskeste nyhetene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien