Drama og fra 40 bidrag til 24!

Eurovision 2022: Malta, semifinale 2. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

De nasjonale finalene holder på for fullt rundt om kring i Europa, og alle land holder på å finne ut hvem som skal få representere de i Liverpool i mai.

Malta er godt inne i sin nasjonale utvelgelse, og nå er kvartfinalene over. I den maltesiske nasjonale utvelgelsen MESC har det vært med 40 låter fordelt ut over 3 kvartfinaler. Nå er det altså 24 bidrag igjen som er valgt til å være med i semifinalen, og det er disse:

Semifinalistene:

ArtistLåt
Andre’Broken Hill
Bradley DebonoBlackout
BrookeCheckmate
CherylLa La Land
Chris GrechIndescribable
Christian ArdingEku Car
DanIt’ll be OK
Dario BezzinaBridle Road
Dominic & AnnaWhatever Wind May Blow
Eliana Gomez BlancoGuess What
Fabrizio FanielloTry to be Better
Geo DebonoThe Mirror
GiadaI Depend on You
Greta TudeSound of My Stilettos
IanOn My Own
KlinsmannPiranha
Mark Anthony BartoloTears
Matt BlxckUp
Macine PaceAlone
MikhailLehen Fic-Cpar
NathanCreeping Walls
Ryan HiliIn The Silence
StefanHeartbreaker
The BuskerDance (Our Own Party)

Hør låtene her:

Utvelgelse og drama

I utvelgelsen har det også vært drama da en av forhåndsfavorittene, Aidan ble diskvalifisert på grunn av brudd på reglement. I Malta er det ikke lov å reklamere for låta si eller promotere seg selv, låta eller deltakelse for å prøve å påvirke stemmetallene. Noe deltakeren tydeligvis har gjort. Noe som gjorde at han ble diskvalifisert.

Jessika som representerte San Marino i 2018 gikk heller ikke videre. Men tidligere Eurovision-profiler som blant annet Fabrizio Faniello og Eliana Gomez Blanco gikk videre. Faniello representerte Malta i Eurovision Song Contest i 2001 og 2006. Gomez Blanco representerte Malta i Junior Eurovision i 2019.

Klart for semifinale

Nå er det altså klart for semifinale, og 24 bidrag skal delta i den ene semifinalen MESC har. Her vil da 16 av bidragene gå videre til finalen. Semifinalen vil være den 09. februar. Finalen er den 11. februar.

Hvilken låt er din favoritt?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien