Slavisk vennskap fra Tsjekkia

Vesna - Foto: Privat

Storfavoritten Vesna gikk av med seieren i kveldens ESCZ.

Låten My Sister´s Crown endte opp med hele 10584 poeng, noe som var over 6000 poeng mer enn andreplassen. Både de tsjekkiske og de internasjonale stemmegiverne hadde Vesna på topp.

Bandet Vesna har spilt sammen i mange år og flere av medlemmene har studert musikk på samme musikkskole. Medlemmene kommer fra Tsjekkia, Russland, Slovakia og Bulgaria. Låten «My Sister´s Crown» er en moderne låt, med en tydelig slavisk forankring.

Budskapet formidles på engelsk, tsjekkisk, ukrainsk og bulgarsk, og var den eneste låten i årets ESCZ som ble sunget på blant annet tsjekkisk. Låten handler om vennskap på tross av ulikheter og landegrenser, og vitner om at vi lever en tid der selve intensjonen med Eurovision Song Contest er viktigere enn noen gang.

Se Vesna fremføre låten «My Sister´s Crown» her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien