Mello-veteraner i battle på lørdag

Magnus Carlsson & Linda Bengtzing - Foto: Peter Knutson/Saints & Sinners AB

Magnus Carlsson og Linda Bengtzing står for en del av pauseunderholdningen i den andre delfinalen av Melodifestivalen som holdes i Linköping lørdag 10. februar.

Veteranene går på scenen for å gi oss en forrykende låtduell. Både Linda og Magnus fyller 49 i år, de kommer begge fra små steder i Västergötland og begge har konkurrert åtte ganger hver i Melodifestivalen. Nå skal de, med alle sine Mello-låter, «sloss» om plassen på scenen i en fartsfylt battle.  

– «Det blir det mest intensive jeg har gjort på en Mello-scene. Rekorder vil bli slått», sier Linda Bengtzing.   Magnus Carlsson legger til – «Vi kommer til å levere masse schlager helt enkelt! Mello-eufori og allsang som løfter taket på arenaen.»

Magnus Carlsson

Å gå opp på Mello-scenen er ikke noe nytt for verken Magnus eller Linda. Magnus har ved flere tilfeller stått på scenen med bandet sitt Barbados og med gruppen Alcazar. Med Barbados ble det tre deltagelser i Melodifestivalen, mens det ble to med Alcazar. I 2006 stod han første gang på Mello-scenen som soloartist med låta «Lev livet!». Han returnerte allerede året etter før han tok en pause. Hittil siste deltagelse fra Magnus var i 2015. Av de åtte deltagelsene kom han til finalen syv ganger.

Magnus Carlsson – Live Forever (Melodifestivalen 2007)

Magnus sine deltagelser i Melodifestivalen:

 • 2000 – «Se mej» – Barbados – 2.plass
 • 2001 – «Allt som jag ser» – Barbados – 2.plass
 • 2002 – «Världen utanför» Barbados – 4.plass
 • 2003 – «Not a Sinner, Nor a Saint» – Alcazar – 3.plass
 • 2005 – «Alcastar» – Alcazar – 3.plass
 • 2006 – «Lev livet!» – solo – 8.plass
 • 2007 – «Live Forever» – solo – 5.plass i sin delfinale
 • 2015 – «Möt mig i Gamla stan» – solo – 9.plass

Linda Bengtzing

Kruttønna Linda har alltid gjort seg bemerket på scenen i Melodifestivalen, med sin enorme energi og fargerike show. Hun har, som Magnus hele åtte deltagelser bak seg. Første gang hun stilte opp var i 2006 med «Alla flickor», og etter det gikk det slag i slag. Hitill siste gang hun deltok var i 2022. I år er Linda hentet inn for å lede «Førfest» som sendes på SVTPlay før sendingene og «Efterfest» som sendes på samme plattform etter programmet er ferdig.

Linda Bengtzing – Alla Flickor – Melodifestivalen 2006

Linda sine deltagelser i Melodifestivalen:

 • 2005 – «Alla Flickor» – 10.plass
 • 2006 – «Jag ljuger så bra» – 7.plass
 • 2008 – «Hur svårt kan det va?» – 5.plass
 • 2011 – «E det fel på mej» – 7.plass
 • 2014 – «Ta mig» – 5.plass i sin delfinale
 • 2016 – «Killer Girl» – 7.plass i sin delfinale
 • 2020 – «Alla Mina Sorger» – 6.plass i sin delfinale
 • 2022 – «Fyrfaldigt Hurra!» – 5.plass i sin delfinale

Følg oss her på ESC Norge for flere nyheter fra Melodifestivalen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien