Marco Mengoni til Eurovision

Foto: Musica e Tv 2.0 - CC BY 3.0

Ti år etter sin første opptreden i Eurovision er Marco Mengoni igjen klar for å representere Italia på nytt i konkurransen.

Forrige gang var i Malmø med låten L`essenziale og da havnet han på en syvende plass.

I år blir det i Liverpool og foreløpig med låten Due Vite. Dette ble klart etter at han vant Sanremo finalen i natt, og på pressekonferansen senere i dag bekreftet at ja, han drar til Eurovision.

På pressekonferansen fortalte Marco videre at han ikke har så mange tanker om en ny Eurovision deltagelse akkurat nå, og at hans fokus er på å nyte seieren i Sanremo festivalen. Det ble også spurt om det var aktuelt å bytte låt, da Due Vite er 3 minutter og 40 sekunder lang.

Han svarte da at dette er noe han kommer til å diskutere med bandet sitt og med Rai. Dermed kan det være mulig at han endrer låt.

Ellers ble det nok en suksessfull utgave av Festival Di Sanremo for Rai i 2023. Hele 12.2 millioner så på finalen, noe som ga Rai en markedsandel på hele 66%. Når topp fem ble annonsert, var det hele 15.6 millioner som så på, og markedsandelen var oppe i hele 82%.

Sanremo satte også ny rekord for mest streamede sending på Rai sin nettløsning Rai Play. Her var det hele 2.6 millioner som så finalen. Sanremo festivalen ble nevnt i sosiale medier 50.5 millioner ganger.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien