Marcus & Martinus skrytes opp i skyene!

Marcus & Martinus. Foto: Sandra Thorsson

Denne uken deltar Marcus & Martinus i Melodifestivalens tredje delfinale, og de positive tilbakemeldingene lar seg ikke vente på!

Melodifestivalklubben bedømmer alle bidragene i forkant av de kommende delfinalene. De gir også bidragene poeng i en skala fra 1-5. Denne uken er det Amanda Karlsson, Peter Baston og Anton Frantz som står for bedømmingen.
Om Marcus & Martinus uttaler Anton at det er en sterk og mektig låt med gode stemmer. 5 poeng.
Amanda sier at det merkes hvem står bak komposisjonen og teksten av låten. Den er stor, mektig og skapt for å ta plass i en stor arena – kan det muligens være M&S Bank Arena i Liverpool den er skapt for? 5 poeng.
Peter sier at låten starter rolig, men at den finner sitt rette jeg ganske fort. Teksten er enkel med korte fraser om ild, vann og å fly høyere og høyere. Høy ESC-faktor med moderne disko-sound. Guttene får fullt spillerom til å briljere stemmemessig. Det er flere sterke bidrag denne uken, men den første finaleplassen virker å være skrevet i stein. 5 poeng.
Les bedømmelsen av alle bidragene i delfinale 3 HER.

Marcus & Martinus. Foto: Sandra Thorsson

Scandipop publiserer ukentlig en artikkel om kommende delfinale, og denne uken er intet unntak.
Om Marcus & Martinus skrives det at man har ventet på deres deltakelse i MGP hvert år siden de ble gamle nok til å delta. Det er nå fire år siden, og man har ikke sett noe til de før de nå inntar scenen i Sverige i stedet. Selv om det kan virke noe uventet er det kanskje det stikk motsatte, sett i lys av at de vant forrige sesong av svenske Maskorama. De har allerede et sterkt merkenavn i Norge, og nå prøver de kanskje å oppnå det samme i Sverige.
Videre skrives det at de sikter høyt med låtens komposisjon. Når man hører på låten forstår man at låtskaperne har forsøkt å lage en episk poplåt. Om de har hatt suksess med det eller ikke er subjektivt. Det er produsert med en ambisiøs oppbygging, og den har en tidlig 2000-talls trance-del etter refrenget, noe som var en veldig positiv overraskelse! Den lider litt av å måtte forholde seg til konkurransens krav om å være på maksimalt 3 minutter, da den slutter litt brått og antiklimatisk etter det som har foregått minuttene i forveien. Dersom denne låten gis en like stor staging som den fortjener, vil det bli veldig interessant å se hvordan den utspiller seg på scenen på lørdag. Ut fra ambisjonsnivået blir det enten en kjempestor hit, eller en kolossal bom. Det er vanskelig å se at denne havner midt på treet.
Les Scandipops vurdering av resten av delfinalen HER.

Marcus & Martinus. Foto: Sandra Thorsson

Markus Larsson i Aftonbladet uttaler at alt annet enn en norsk seier ville vært latterlig, og han håper de går direkte videre til finalen.
Videre skriver han at låten «Air» høres mer voksent ut enn mange er vant med fra Marcus & Martinus. At det høres mer «voksent» ut bruker i følge han å være et skjellsord når det gjelder pop, men at det i dette tilfellet er noe positivt.
«Air» låner fra 90-tallets tekno- og housesjanger, men det er også det eneste bidraget som virker å være fra 2023 denne uken. Etter hans syn er det mangel på verdige bidrag å sende til Liverpool i mai, og det er jo tross alt det konkurransen handler om.
Han sammenfatter denne uken slik: Send Marcus & Martinus til Solna, resten kan dra til Örnsköldsvik.

Kl. 07:00 førstkommende torsdag kan man høre ett minutt av alle låtene som konkurrerer i denne ukens delfinale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien