Bildedryss fra generalprøven i UMK

Benjamin prøve - Foto: Miikka Varila

I kveld er de klart for en av de største musikalske hendelsene i Finland, nemlig finalen av Uuden Musiikin Kilpailu 2023.

Etter en flott generalprøve med påfølgende pressekonferanse, har artistene nå trukket seg tilbake for å gjøre sine faste ritualer og ikke minst lade opp til finalen. Alle artistene var i godt humør og de var veldig spente hele gjengen før kveldens UMK. Det ble stilt flest spørsmål på finsk, men vi og noen andre fra internasjonal presse fikk sneket inn noen spørsmål på engelsk.

 • Robin Packalen – Girls Like You

Robin synger på hjemmebane, og fortalte oss at hans mor har kjøpt hele 40 billetter til finalen, så han har fullt opp med famille og venner i salen. Han er også veldig glad for å endelig få muligheten til å være med i UMK, som han skryter opp i skyene produksjonsmessig.

 • KUUMAA – Ylivoimainen

Gutta i Kuumaa var utrolig glad for ar de for noen uker siden hadde vunnet pris på EMMA-gala. De fikk spørsmål om de kom til å gi ut Ylivoimainen i akustisk versjon, noe de ikke kom til å gjøre. Den versjonen ble forbeholdt deres sosilae media. De ble også sammenlignet med a-ha, noe de ble veldig glad for, men de mente at de var langt dit.

 • Käärijä – Cha Cha Cha

Mr. Cha Cha, eller Jere som han heter, tok ikke på seg hele æren for den flotte videoen som ble sluppet samtidig som låta. Han delte æren med UMK-produksjonen og plateselskapet. Om låta sa han at det var en låt om å være seg selv, og å frigjøre seg selv og at man kunne gjøre nettopp disse tingene uten alkohol, noe som var viktig for han.

 • Keira – No Business on The Dancefloor

Keira var glad for endelig å få stå på en større scene, for i dag var det akkurat ett år siden hun stod på scenen i The Voice. Hun var glad for å kunne bruke mer koreografi, og vise mer av sin personlighet. Å være den yngste i årets team gjorde at hun fikk masse tips om hvordan hun skulle nyte å stå på scenen.

 • Benjamin – Hoida mut

Som Robin er også Benjamin på hjemmebane og kom til å ha familie og venner i salen. Om selve showet sa han at det gikk så utrolig fort, men at han fikk energi fra publikum. Benjamin ble også fortalt at han gjennom sine låter har blitt ett gay-icon i Sverige, med to av hans låter inne på to 10 liste i svenske QX. På pørsmålet mitt om han ville oversette Hoida Mut til engelsk om han vant, svarte Benjamin nei. Låta vil forbli som den er, på finsk med noen linjer på engelsk.

 • Lxandra – Something To Lose

Alexandra var glad for at hun hadde lykkes i å formidle følelsen i låta på scenen, og håpet at den følelsen ville komme gjennom tv-ruta og. For henne var det viktig å finne den rette følelsen før hun gikk på scenen. Det kom også frem på pressekonferansen at Something To Lose er brukt i den nyeste episoden av «Greys Anatomy» noe Alexandra var velig stolt over. Men hun hadde ikke sett episoden ennå og ba om ingen spoilere.

 • Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

Største delen av pressekonferansen til Portion Boys gikk på fianks, men de fikk ett spørsmål på engelsk. Spørsmålet var om de hadde vært i alle landene de synger om i sangen Samaa taivasta katsotaan, spesielt Sunny Beach i Bulgaria. Det hadde de dessverre ikke vært, men de hadde en venn som hadde vært der, som hadde gitt de den informasjonen de trengte til bandet.

Portion Boys prøve – Foto: Miikka Varila

UMK-finalen

Ønsker du å se finalen av UMK? Sendingen starter kl 20:00 (norsk tid) Den kan sees på lineær tv på YLE TV1, og den kan sees online på YLE AREENA med kommentarer. Her kan du velge hvilket språk du ønsker:

 • YLE AREENA – Uten kommentator -> HER
 • YLE AREENA – Med svensk kommentator -> HER
 • YLE AREENA – Med engelsk kommentator -> HER
 • YLE AREENA – Med ukrainsk kommentator -> HER

Man finner også russisk, nordsamisk, enaresamisk og tegnspråk om man ønsker.

Følg med på ESC Norge for nyheter fra UMK.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien