Nye dansere for Alessandra

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

I kveld var MGP-general og leder for den norske delegasjonen Stig Karlsen med på en live stream her hos ESC Norge. Her kunne han røpe en del fra forberedelsene inn mot Eurovision for Alessandra og hennes team.

Nye folk på scenen

Stig kunne fortelle at det i år, som i tidligere år, blir gjort endringer av danserne inn mot finalen. Det er andre regler i Eurovision enn i MGP, og mer av vokalen må være live. Derfor er NRK i disse dager i gang med audition for å finne egnede dansere som er gode på å synge og danse samtidig. Det var blant annet dette Lisa Børud ble hyret inn for sammen med Rybak i 2018.

Pre parties

Stig kunne fortelle at Allessandra er klar for å gjøre full innsats på de fleste pre-partyene inn mot finalen. Det er et par stykker hvor det virkelig ikke er mulig, men på de aller fleste skal dronningen få skinne. Det blir også mye presse framover, og i det siste er det gjort mye intervjuer og levert mye stoff til Ukrainsk TV om Allessandra.

Mere lys

Stig kunne fortelle at det blir et mer dynamisk lysshow, hvor også den svære LED-veggen tas i bruk. I ESC utgaven av «Queen of Kings» starter det i mørket, men blir mer og mer lys utover i låta, for å understreke budskapet. Stig er også opptatt av ikke å «rote seg bort», og gjøre nummeret for glorete. Det er artisten som skal skinne.

NRK-ledelsen vil vinne

Norge leder på diverste polls, og ligger stabilt høyt på odden. Stig mener at vi i år har den største vinnersjansen på ti år. Derfor kunne han fortelle at han bare for et par dager siden hadde møte med en av sine overordnede Charlo Halvorsen, som var klar: Reis til Liverpool for å vinne. Selv om det er økonomisk trange tider, så skal vi virkelig ordne en internasjonale finale i Norge var budskapet fra ledelsen.

Endringer av selve låta

Låta er i dag 2 minutter og 45 sekunder lang. På spørsmål fra en av seerne i kveld, svarte Stig at de faktisk har vurdert å forlenge låta eller gjøre noen få endringer i den, rent musikalsk. Men at de ikke har bestemt dette endelig enda.

På sin egen Instagram-konto har Alessandra lagt ut en story der hun står i studio og synger låta på italiensk. Stig ville i alle fall ikke avvise at det viser at det kommer en italiensk versjon av låta snart. Han svarte også ikke særlig avvisende på at det var planer om en musikkvideo, selv om han ikke kunne bekrefte dette offisielt.

Her kan du se hele livestreamen med Stig Karlsen fra tidligere i kveld:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien