Dramatikk før den tyske finalen

Frida Gold. Foto: NDR/Aaron Rose

I opptrappingen til finalen var gruppen Frida Gold et av de heteste navnene til å delta. Bare få timer før showet starter ble det klart at Frida Gold trekker seg fra konkurransen på grunn av sykdom.

I en pressemelding utdyper Frida Gold hvorfor de måtte trekke seg fra konkurransen. Underveis i den andre dagen med øvelser forsto alle involverte at vokalisten, Alina Süggeler, var veldig syk og hadde feber. De reduserte antall gjennomkjøringer, og selv da sang hun bare sporadisk. Etterpå dro hun hjem for å få litt hvile og medisin, i håp om å bli bedre til neste dag.

Dessverre skjedde det motsatte. I tillegg til at hun hadde feber og halsbetennelse mistet hun også stemmen. Et hastebesøk hos legen førte til en ukes sykmelding, med beskjed om å holde senga hele uken.

Frida Gold – «Alle Frauen In Mir Sind Müde»

Uansett hvilke kortsiktige medisinske tiltak de gjennomførte ble ikke Alina så frisk at hun kunne fremføre låten. Etter flere uker med jobbing og forberedelser er det et sjokk og en enorm skuffelse for Alina og alle involverte.

Før de bestemte seg for å trekke seg vurderte de å bruke øvingsklippet som jurystemmene skulle bestemmes ut fra. Allerede her slet Alina vokalt, så klippene var ikke brukbare. I stedet for å delta på alternative måter, valgte gruppen å trekke seg helt ut av konkurransen.

Frida Gold blir ikke erstattet av et annet bidrag, noe som vil si at finalen gjennomføres med kun åtte konkurrerende bidrag. De åtte juryene skal gi bidragene 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2 og 1 poeng. Det er også satt inn ekstra sikkerhetsvakter for å unngå at noen stormer scenen under showet, slik som vi så i den fjerde delfinalen i Sverige forrige helg.

Den tyske finalen kan strømmes HER fra kl. 22:20 i kveld.

Les mer om Tysklands deltakelse i Eurovision HER.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien